Şehit pilot arkadaşına sürekli söylüyormuş!

Şehit pilotun arkadaşı "Bu uçakların çok demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit pilot arkadaşına sürekli söylüyormuş!

Konya'da düşüş gösteren askeri uçakta şehit bulunan askerlerden Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış'ın arkadaşı, "Bu uçakların fazla aşırı demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu" dedi.
 
Konya'da düşüş gösteren askeri uçakta şehit bulunan askerlerden Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış'ın Ankara'da evine acı haber ulaştı. Evli 1 çocuk babası bulunan Danış'ın çocukluk arkadaşı; "Bu uçakların fazla aşırı demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16'ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu fakat olmadı." dedi.
 
Konya'da 112'nci Filoya ilişkin bir tane F-4E 2020 uçağının düşmesi neticesinde şehit bulunan Kurmay Binbaşı Pilot Mustafa Danış'ın Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak Mutlu Apartmanı 33/1 numarada bulunan evine acı haber ulaştı.
 
F-4'lerin düşüşü İsrail'deki modernizasyondan sonra hızla arttı
 
"15 GÜN ÖNCE KONUŞTUK"
 
Acı haberi piyasa aile yakınları yıkılırken, yakınları ve komşuları da evlerine taziye için akın etti. Şehit Pilot Mustafa Danış'ın çocukluk arkadaşı Şehit'le ilgili şu teferruatları verdi: "En son 15 gün öncelikle görüştük kendisiyle. Yeni kızı olmuştu. 9 maaş bir kızı vardı. Benim kızım 15 maaş bakımını falan konuşuyorduk kendisiyle. Babası fazla aşırı gururluydu yani. Karıncayı incitmeyecek bir insandı. Çok mütevazıydi. Babası gerçekte bugün Eskişehir'e gideceklerdi. Gelininin yanına biletini almışlardı. İşte gelinini arayınca gelininden öğrendi. Ankara'dan bir isteğiniz varmı demiş gelinine. Onlarda Almanya'ya göreve gidecekti kendisi, bebeklerine bakmak için babasıyla anası gidecekti. Babası sabah yıkıldı işte.
 
"FIRLATMA KOLTUĞUNUN ÇALIŞMADIĞINI SÖYLÜYORDU"
 
Kendisi F-4 pilotuydu. F-4'lerin değişmesi meselesinde kendisi de diyordu zaten. Bu uçakların fazla aşırı demode olduğunu, fırlatma koltuklarının çalışmadığını sürekli söylüyordu. F-16'ya geçse kendini daha güvende hissedeceğini söylüyordu fakat olmadı. Babası ilk haberi aldığında, 'tabutta uçuyor oğlum' diyordu. İsyan ederlerdi değişmesi için uçağın. F-4'lerin en son kalkacağını söylediler fakat hala uçuyorlar."
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar