Şehit oğlunun adına köyünün cami minaresini yaptırdı

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Onbaşı Mustafa Altan'ın babası Ramazan Altan, oğlunun anısını yaşatmak için ikamet ettikleri Yahşiler Köyü Cami minaresini yaptırdı. Minarenin açılışı dolayısı ile Yahşiler...

Google Haberlere Abone ol
Şehit oğlunun adına köyünün cami minaresini yaptırdı

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Onbaşı Mustafa Altan'ın babası Ramazan Altan, oğlunun anısını yaşatmak için ikamet ettikleri Yahşiler Köyü Cami minaresini yaptırdı. Minarenin açılışı dolayısı ile Yahşiler köyünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Coş, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü Arif Gökce, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Programda konuşan İl Müftüsü Arif Gökce, bir yıl önce şehitler kervanına dahil olan Mustafa Altan’ın hatırasına inşa edilen cami minaresinin sadaka-i cariye özelliğini taşıdığına işaret etti. Gökce, “Bu cami ve minare durdukça üzerinden beş vakit ezan eksik olmasın. Böylece şehidimizin hatırası yad edilmiş olur.” dedi.

    Şehidin babası Ramazan Altan ise minarenin yapına destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti. Oğlunun adını yaşatmak için köylerindeki camiye minare yapmış olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarına dikkat çeken Altan, "Bu minarede ezan okundukça teselli olacağız. Köylülerimizden de Allah razı olsun. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Minarenin yapılması oğlumun hayatta olması anlamına geliyor. Minarenin ışıkları yandığında içimize ışık saçıyor. Minare ayakta durduğu sürece bizim de kalbimiz ferah olacak." şeklinde konuştu.

    Vali Hüseyin Avni Coş da açılışta, minarenin inşasına yardım edenlere teşekkür etti. Coş, şöyle konuştu: “Şehidimiz adına Yahşiler Köy Camii’nin minaresinin yapımı düşüncesi ortaya çıktı. Hamdolsun bu proje gerçekleşti. Şehidimizin annesine, babasına, kardeşine ve minarenin yapılmasına katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Mustafamızın adı burada ebediyete kadar yaşayacak. Zaten şehitler kervanında isimi unutulmayacaktır. Allah makamını cennet eylesin. Minare mahallemize hayırlı olsun. Her gördüğümüzde bir fatiha göndereceğiz. Ruhu şad olsun. Bu vesileyle bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”

    İl Müftüsü Arif Gökce’nin yaptığı duanın ardından Vali Coş, şehidin annesi, babası, kardeşi ve protokol üyeleri tarafından minarenin açılış kurdelesi kesildi. Coş, daha sonra Şehit Mustafa Altan adına caminin ve evinin bahçesine fidan dikti Beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Ramazan Altan’ı evine misafir olan Hüseyin Avni Coş’a şehidin kız kardeşi Meryem Altan, üzerine çiçek işlemeleri olan su kabağı ve tepsiyi hediye etti. CİHAN

Yorumlar