Şehit madencinin eşini, Ramazan'ın ilk sahurunda yalnız bırakmadılar

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit olan Kırkağaçlı madenci Mehmet Yavaş'ın eşi Aysel Yavaş'ı, Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD) üyesi hanımlar Ramazan ayının ilk sahurunda yalnız...

Google Haberlere Abone ol
Şehit madencinin eşini, Ramazan'ın ilk sahurunda yalnız bırakmadılar

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit olan Kırkağaçlı madenci Mehmet Yavaş'ın eşi Aysel Yavaş'ı, Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD) üyesi hanımlar Ramazan ayının ilk sahurunda yalnız bırakmadı.

İlçede eğitim, kültür ve yardımlaşma faaliyetleri ile adını sıkça duyuran bayan derneği, bu Ramazan’da da dayanışma ruhu sergiliyor.

KEGYAD Başkanı Zerrin Tedirgin ve dernek gönüllüsü hanımlar, ilk sahurlarını Soma da meydana gelen maden faciasında eşini kaybeden Aysel Yavaş'ın evinde yaptı. Ramazan’ın ilk sahurunda; sahurluklar, maden şehidinin fotoğrafı ve karanfil sofraya kondu.

Sahur yemeğinin ardından eller, hep birlikte semaya açıldı. Maden faciasında şehit olan madencilere yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına sabır, çalışan madencilere de kazasız, belasız bir çalışma dileğinde bulunulup, dua edilip, Kur'an-ı Kerim okundu.

Dernek Başkanı Tedirgin yaptığı açıklamada, "Soma'da meydana gelen faciada tüm Türkiye’nin hatta dünyanın yüreği yandı. Biz, Soma'ya komşu ilçe olarak hadiseyi yakından takip ettik, ailelerin acılarına ortak olup onları yalnız bırakmamaya gayret gösterdik. Bundan sonrada maden şehidi eşlerine ve çocuklarına KEGYAD'lı bayanlar olarak elimizden gelen maddi, manevi desteği vereceğiz. Elimizden gelen ne ise, yeri gelir beraber aynı sofrayı paylaşırız, yeri gelir evlerimize davet ederiz. Bugün de ilk sahurda Aysel ablamızı yalnız bırakmak istemedik. Bizleri kırmadı evine misafir etti. Yardımlaşma duygusunun yanında dayanışma ruhu da sergileyen dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Tüm İslam aleminin Ramazan'ını hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Şehit madencinin eşi Aysel Yavaş ise “Bu ilk sahurumuzda bizi yalnız bırakmayıp evimizi şereflendiren bu güzel insanlara acımızı bir nebze olsun azaltıp onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Ramazan ayının tüm İslam alemine ve madenci yakınlarına hayırlar ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar