Şehit madencilerin yakınları, Bursa'da ağırlanacak

Somalı şehit madenci aileleri, kasvetli ortamdan uzaklaşmak ve bir nebze de olsa moral bulmak için Bursa'da belediyeye ait sosyal tesislerde ağırlanacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Soma’da şehit madenci ailelerini ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Şehit madencilerin yakınları, Bursa'da ağırlanacak

Somalı şehit madenci aileleri, kasvetli ortamdan uzaklaşmak ve bir nebze de olsa moral bulmak için Bursa'da belediyeye ait sosyal tesislerde ağırlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Soma’da şehit madenci ailelerini ziyaret etti. Beraberindeki Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte ilk olarak Soma’nın kapatılan Turgutalp Belde Belediye Binası’nda Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile bir araya gelen Başkan Altepe, durum değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından Turgutalp Mahallesi’nde oturan şehit madenci ailelerini ziyaret eden Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, ilk olarak şehit madenci 31 yaşındaki Özcan Sarı’nın evine geldi. Burada şehit madencinin eşi Ayşe Sarı’ya başsağlığı dileyen Başkan Altepe, Sarı ailesinin çocukları Melih (6) ve Mehmet (8) ile sohbet etti. Küçük çocuklara hediyeler veren Başkan Altepe, gelişim geriliği gösteren ve tedavi gören küçük Melih’in tedavisi için ne gerekiyorsa Büyükşehir olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi. Çocuklarını sünnet ettirmek için 21 Eylül’e gün aldıklarını ancak eşinin bu günü göremeyecek olmasının üzüntüsünü yaşadığını belirten acılı eş Ayşe Sarı, olayın yaşandığı ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan tüm belediye ve devlet görevlilerine teşekkür etti. Evine gelerek başsağlığı ziyaretinde bulunan Başkan Altepe’ye bu hassasiyeti nedeniyle teşekkür eden Sarı, sünnet öncesi evinin yarım kalan inşaatı için de Başkan Altepe’den destek istedi. Başkan Altepe, ne tür malzeme gerekliyse hemen temin edeceklerini ve evin tamamlanması için gereken her şeyin yapılacağını kaydetti.

BURSA’DA AĞIRLANACAKLAR

Başkan Altepe ve beraberindekiler, daha sonra şehit madenciler Ahmet Ali Aslan ve İsmail Aslan’ın da evlerini ziyaret edip ailelere baş sağlığı diledi. Madenci aileleriyle sohbet eden Başkan Altepe, yardım konusunda gerekeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Daha sonra Soma ilçesinde kurulan madenci şehitliğine gelen Başkan Altepe, şehit madenci mezarlarına karanfil bırakıp dua etti. Türkiye’nin tarihindeki en büyük iş kazalarından birini yaşadığını ve 301 madencinin şehit olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, acının büyük olduğunu, gidenlerin geri gelmeyeceğini ancak geride kalanlar için gereken her şeyin yapılacağını söyledi. Madenci ailelerinin kendileri için şehitlerin emaneti olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Biz ilk günden itibaren Soma Belediye Başkanımızla temas halinde olduk. Bizden istedikleri malzemeleri hemen bölgeye ulaştırdık. Bugün de gelip aileleri ziyaret ettik. Bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili istişarede bulunduk. Ailelerimizin acısı büyük. İnşallah Soma Belediyesi’nin koordinasyonunda şehit ailelerimizi Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinde ağırlamak istiyoruz. Bu kasvetli ortamdan uzaklaştırmak bir nebze de olsa onlara moral vermek istiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar