Şehit Komiser Sarı'nın adı yeni bir polis merkezine verilecek

Adana'daki Gezi olayları sırasında şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın ismi yeni yapılacak bir polis merkezinde yaşatılacak.

Google Haberlere Abone ol
Şehit Komiser Sarı'nın adı yeni bir polis merkezine verilecek

Adana'daki Gezi olayları sırasında şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın ismi yeni yapılacak bir polis merkezinde yaşatılacak. Emniyet Müdürlüğü, daha önce ismin verilmesi planlanan polis merkezinde "Mustafa Sarı" adının baskın olmayacağını gerekçe gösterip bu karardan vazgeçti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Güven Timinde görevli Komiser Mustafa Sarı, 5 Haziran 2013 günü Gezi Parkı eylemcilerine, müdahale ettiği sırada alt geçit inşaatından düşüp ağır yaralandı. Yüreğir Başkent Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sarı, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Şehit komiserin adını yaşatmak isteyen Emniyet Müdürlüğü, tadilata alınan merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa mahallesindeki Bağlar Polis Merkezi'ne ismin verilmesini kararlaştırdı. Ancak daha sonra Bağlar isminin daha çok kullanılacağı endişesi ile bu kararından vazgeçti. Adana'da sonradan şehit Erdoğan Çıtak'ın isminin verildiği polis merkezinin ismi de halk arasında genellikle kullanılan "Yarbaşı polis karakolu" olarak biliniyor.

Emniyet yetkilileri, şehit komiser Sarı'nın isminin yeni kurulacak bir polis merkezi veya valilik tarafından uygun görülmesi halinde bir eğitim kurumuna verileceğini, bu sayede şehit komiserin isminin duyulacağı bir çalışma olacağını bildirdi.
CİHAN

Yorumlar