Şehit kaymakam için Sakarya'da duygusal uğurlama

Cenaze töreninde şehidin babası da bir konuşma yaptı. Şehidin babası, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua ederek, ölümlerin sonuncusu olmasını dilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit kaymakam için Sakarya'da duygusal uğurlama
Sonhaberler | Haber Merkezi

Derik'te şehit edilen kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Sakarya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreninde şehidin babası da bir konuşma yaptı. Şehidin babası, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua ederek, ölümlerin sonuncusu olmasını dilediğini söyledi. 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kadro olarak terörün kökünü kazıyacağız. Dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şöyle devam etti: "Bir defa şunu çok açık ve net söylemek istiyorum. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz. Bu mücadele sürecek. Yeter ki sevgili kardeşlerim bir olalım.Birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımızda er geç zafere ulaşacağız. Bu ülkede Muhammed Fatih'ler evelallah bitmez. Bunların kökünü kazıyacağız. Muhammed Fatih kardeşimin kanı yerde kalmayacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbimizin bizlere buyurduğu gibi bizler bu işte kararlı davrandığımız sürece onun bize vaadi olan zafere ulaşacağız. Biz de bu şekilde gidiyoruz. Bu konuda ben milletimin hassasiyetini biliyorum. İdam ile ilgili konu TBMM'nin gündeminde. Bununla ilgili kararı Batı değil biz veririz. Millletimin ne istediği aslolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor. Makamı Cennet olsun İnşallah. Rabbim bizi birlikte Haşr-u Cem eylesin inşallah."

ŞEHİDİN BABASI

Şehidin babası Asım Safitürk şunları söyledi: "Cümle ümmetin medarı iftiharı olan değerli kardeşim, muhterem Cumhrubaşkanımız Allah kendisinden razı olsun. Onun destekçisi olan Başbakanımız, milletvekillerimiz.. Onları seven ve destekleyenleri Allah muvaffak etsin" dedi. Şehit babası şöyle konuştu: Ölüm haktır ama kendi evladını kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanması. Bu çocuğum 7. son çocuğumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çıkarmadı karşıma. Böyle bir evladı kabetmek elbette kolay değil. Buraya adım atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun."

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün naaşı, helallik alınmak üzere Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Şehidin baba evinin önündeki törenin ardından Kaymakam Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya Valiliği'nin önüne getirildi.

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları şehit kaymakamın ailesine taziyede bulundu.

"BABAMI GÖREMİYORUM ANNE"

Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e "Babamı göremiyorum anne" dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise "Baban tabutta oğlum" cevabını verdi.

Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı.



Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, "Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım" diye ağladı.

Bir asker ve bir polisin nöbet tuttuğu şehidin tabutu Valilik önündeki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı camiye götürülmek üzere yola çıktı.

Yorumlar