Şehit Kantarcı'nın yetimhane hayali gerçekleşiyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı'nın, ölümünden kısa süre önce arkadaşlarıyla paylaştığı yetimhane yaptırma fikri Sri Lanka'da hayata geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Şehit Kantarcı'nın yetimhane hayali gerçekleşiyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit düşen Halil Kantarcı'nın, ölümünden kısa süre önce arkadaşlarıyla paylaştığı yetimhane yaptırma fikri Sri Lanka'da hayat bulacak.

Yetimhane için başlatılan bağış kampanyası kapsamında 10 günde 255 bin lira toplandı.
Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, dernek ve Kantarcı'nın arkadaşları olarak yetimhane hayalini gerçekleştirmek için 10 gün önce kampanya başlattıklarını söyledi.

Sadece sosyal medya hesapları üzerinden başlatılan kampanyanın kısa sürede ses getirdiğini belirten Özdal, şöyle konuştu:

"Yetimhane için 350 bin liraya ihtiyacımız var. 10 günde 255 bin lira toplandı. Geriye kalan 95 bin liranın ise ise en kısa zamanda toplanacağını temenni ediyoruz. Kampanyaya destek olmak isteyenler, 'HALİL KANTARCI' yazarak cep telefonlarından '2989'a SMS gönderebilir ya da 'bagis.sadakatasi.org.tr' adresinden bağış yapabilir."

Özdal, şimdiye kadar yardımların 113 bin 645 lirasının SMS, 141 bin 426 bin lirasının ise online olarak bağışlandığını ifade etti.

"Bir ay içinde projenin temelini atmayı planlıyoruz"

Özdal, yetimhane için Müslüman nüfusun azınlık olmasından dolayı Sri Lanka'yı seçtiklerini, Şehit Halil Kantarcı Yetimhanesini, başkent Kolombo'ya 100 kilometre uzaklıktaki Watadeniya bölgesinde inşa edeceklerini aktardı.

Kırsal ve ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı bölgede doğal afetlerden dolayı ölüm oranlarının ve yetim sayılarının da yüksek olduğuna işaret eden Özdal, yetimhaneye ilişkin şunları kaydetti:

"Yetimhane 316 metrekareden oluşan 2 katlı ve 40 yetimin barınacağı bir bina olacak. Yardımlar toplanırsa bir ay içinde projenin temelini atmayı planlıyoruz. İnşallah 8 aya da projeyi tamamlayıp yetimhaneye teslim edeceğiz. Kampanyaya derneğimizin yanı sıra TÜGVA, Uluslararası Genç Derneği, Genç İHH, Genç Memur-Sen, Genç MÜSİAD, Genç ÖNDER, Mekteb-i Suffa, Misafir Derneği, Sabah Namazı Devrimi'nin de aralarında olduğu sivil toplum kuruluşları destek veriyor."

Halil Kantarcı

Halil Kantarcı, darbe girişimi gecesinde olduğu gibi 28 Şubat'ta da mücadele için ön saflarda yer aldı. Henüz lise ikinci sınıf öğrencisiyken 16 yaşında hapse giren Kantarcı idamla yargılandı.

Yaşadıklarına rağmen davasından taviz vermeyen Kantarcı, 9 yıl süren yargılamanın ardından beraat etti.

Kantarcı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ise Çengelköy'de şehit edildi.

Yorumlar