Şehit Hasbal, son yolculuğuna uğurlandı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Cengiz Hasbal, Küplüce Mezarlığı'nda toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Hasbal, son yolculuğuna uğurlandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır yaralanan ve 19 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan 35 yaşındaki Cengiz Hasbal'ın cenazesi, Üsküdar'da toprağa verildi.

Cengiz Hasbal'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Küplüce Mahallesi'nde bulunan evine götürülerek helallik alındı.

Şehidin babası Ahmet Hasbal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yapacak bir şey yok. Ne mutlu bizlere. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. O gece komşularımızla beraber gittiler. Köprüde ağır yaralandı. 20 gündür yoğun bakımdaydı, dün de Allah'ın rahmetine kavuştu. Allah hepsinden razı olsun, bu vatan için şehit oldular." dedi.
Cenaze, duaların okunmasının ardından tekbirler eşliğinde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Saray Camisi'ne getirildi.

Hasbal'ın babası Ahmet, annesi Dürdane, eşi Çiğdem ve büyük oğlu Enes Arda, burada taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Abdullah Gül, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, "Cengiz kardeşimiz, 15 Temmuz'da bu milletin bahtını ve geleceğini karartmak için yapılan bir ayaklanmaya 'Hayır' diye sokağa fırlayan, sağına, soluna, arkasına bakmadan koşan ve köprüye giden kardeşlerimizden birisi. Ne yazık ki kurtaramadık, şehit oldu. Mekanı cennet olsun. Bütün ailesine, büyüklerine, eşine, komşularına, tüm Türk milletine sabır diliyorum." şeklinde konuştu.

İnanılmayacak bir gece yaşandığını belirten Gül, vatan, millet, din aşkıyla sokağa fırlayan vatandaşlar sayesinde mücadelenin kazanıldığını vurguladı.
Gül, "Bu vatan bir kez daha böyle kurtulmuş oldu. Hepsine minnet, şükran borçluyuz. Cenab-ı Allah'ın en güzel müjdeleri şehitlerimiz içindir. Ne mutlu ki onlar bu şekilde tertemiz gittiler. Ailesinin acısını teselli edecek de budur. Daima gurur duyacaksınız Cengiz'le. Cenab-ı Allah bu acı günleri bir kez daha göstermesin, bu hainliklerle milletimizi bir kez daha karşı karşıya getirmesin." ifadesini kullandı.

Cuma sonrası cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Hasbal'ın cenazesi, Küplüce Mezarlığı'na defnedildi.

Yorumlar