Şehit Emniyet Müdürü Turan’ın ismi doğum gününde bir caddeye verildi

Edirne’de geçen ay görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın ismi, doğum gününde bir caddeye verildi.Nisan ayı ortalarında Menzilahir Mahallesi Taşköprü...

Google Haberlere Abone ol
Şehit Emniyet Müdürü Turan’ın ismi doğum gününde bir caddeye verildi

Edirne’de geçen ay görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın ismi, doğum gününde bir caddeye verildi.

Nisan ayı ortalarında Menzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak'ta bir eve silahlı saldırı olayına giden iki polis memurunu yaralayan şahısların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonu yöneten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, şahsın gizlendiği adrese yapılan operasyon sırasında kalp krizi geçirdi. Turan, kaldırıldığı Edirne Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Edirne Valiliği’nde düzenlenen törenin ardından, şehit emniyet müdürü memleketi Tekirdağ’da toprağa verildi.

Şehrin huzur ve güvenliği için şehit düşen emniyet müdürünün isminin yaşatılması için Edirne Belediyesi bir karar aldı. Başkan Recep Gürkan başkanlığında toplanan belediye meclisi; Abdurrahman Mahallesi Hacı Yahya Köprüyolu Caddesi ile birleştirilen İstasyon Mahallesi Sanayi Sitesi 1. Caddesi’nin ismi Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi olarak değiştirdi. Caddenin açılışını Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, şehit müdürün eşi Velda ve kızı Katre Cağla birlikte yaptı.

Açılış töreninde konuşan Vali Duruer, “Toplumları ayakta tutan kahramanlardır. Bu kahramanlar, bu değerli kardeşimiz gibi canını feda edebilen insanlardır. Onlar olmasaydı biz bu topraklarda huzur içerisinde yaşayamazdık, bu topraklarda payidar olamazdık.” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal birliği, bölünmez bütünlüğü için canını veren bütün şehitlerin kendileri için kutsal olduğunu söyledi. Ancak Ertan Müdürün doğrudan bu şehir için şehit olması nedeniyle kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Gürkan, “Ertan’ın bedenini belki toprağa verdik ama şundan emin olun, Ertan Nezihi Turan 150 bin Edirnelinin kalbinde. Siz aslında onu toprağa değil 150 bin Edirnelinin kalbine gömdünüz. Bundan emin olun. O bizim bir kardeşimiz, bir şehidimiz olarak her zaman benliklerimizde müstesna yerini korumaya devam edecektir.” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise şehit müdürün ismi bir caddeye verilerek görevlerini yerine getirmek istediklerini kaydetti. Önerilerini, belediye başkanı ve meclis üyelerine ilettiklerini dile getiren Baştuğ, “Hiçbir tereddütleri olmadan bizimle ortak duygularımızı paylaştılar. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar