“Şehit düşmek için evden çıktım, oğluma nasip oldu“

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan Muhammed Yalçın'ın babası Selahaddin Yalçın: "Darbe girişiminin olduğu akşam oğlumla dışarı çıktık. Evden nasıl çıktık bilmiyorum. Bir süre sonra oğlumdan eve dönmesini isteyerek Esenboğa Havaalanı'na gittim"

Google Haberlere Abone ol
“Şehit düşmek için evden çıktım, oğluma nasip oldu“
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit olan Muhammed Yalçın'ın babası Selahaddin Yalçın, "Darbe girişiminin olduğu akşam oğlumla dışarı çıktık. Bir süre sonra oğlumdan eve dönmesini isteyerek, Esenboğa Havaalanı'na gittim. Şehit düşmek için evden çıkmıştım fakat oğluma nasip oldu." dedi.

Darbecilerin şehit ettiği 22 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlunun cenazesini memleketi Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde toprağa veren baba Selahattin Yalçın, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Darbe söylentileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine oğluyla sokağa çıktıklarını belirten Yalçın, "Evden nasıl çıktık bilmiyorum. Bir süre sonra oğlumdan eve dönmesini isteyerek Esenboğa Havaalanı'na gittim. Oğlum da biraz dışarıda durduktan sonra eve dönmüş." diye konuştu.

Gencin gece yarısından sonra arkadaşlarının telefonu üzerine tekrar evden çıktığını dile getiren Yalçın, "Oğlum dört arkadaşı ile Külliye'nin önüne gitmiş. Saat 02.00 gibi iki arkadaşı dönüyor, oğlum ve arkadaşı orada kalıyor. Sürekli telefonda görüşüyorduk. Bana, helikopter ve uçakların çok alçaktan uçtuğunu, ateş ettiklerini söyledi. Saat 04.00 sularında Esenboğa'dan eve döndüm. Oğlumu tekrar aradım. Külliye çevresinin çok hareketli olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Yalçın, saat 06.00 gibi tekrar oğlunu aradığını ve eve gelmesini istediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Ona 'Oğlum niye gelmiyorsun' dedim. 'Tamam baba geleceğim' dedi. Tam o sırada bomba patladı, sesini telefondan duydum. 'Baba 50 metre ilerimize bomba düştü' dedikten sonra ses kesildi. Telefondan silah sesleri duyuluyordu. Kendisine bir daha ulaşamadım. Hemen oraya gittim, aradım bulamadım. Orada 4 şehit vardı, onların arasında yoktu. Sonra Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Oğlumu morgda bulunca yıkıldım. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Vatanımız için şehit oldu. İnşallah bir daha bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalmayız. Şehit düşmek için evden çıkmıştım fakat oğluma nasip oldu. İnşallah yüce Mevlam bize sabrını verir. Zaten kendisi önceden de şehit olacağını söylüyordu."

 "ADI KARAMAN'DA BİR OKULA VERİLSİN"

Oğlunun Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi olduğunu kaydeden Yalçın, "Bu sene son sınıfa geçmişti. Tüm derslerini geçmişti, başarılıydı. Öğretmen olup vatanına hizmet edecekti. Nasibinde şehit olarak hizmet etmek varmış. Ben oğlumla gurur duyuyorum. İsteğim onun adının Karaman'da bir okula verilmesi. Evladımın ismi bir okulda
yaşasın istiyorum." şeklinde konuştu.

Abla Kader Yalçın ise darbe girişiminin olduğu akşam evde haber izlerken babası ve kardeşinin aniden evden çıktığını belirterek, şöyle devam etti:
"Sık sık telefonla konuşuyorduk. Kardeşim, 'Sarayın önündeyiz, burası güvenli, merak etmeyin' dedi. Sonrasında, 'Çatışma var, beni haberlerden haberdar et' diye aradı. TRT'de bildiri okunduğunu, vatandaşların TRT'ye gittiğini anlattım. 'Keşke sabaha kadar telefonla konuşsaydım' diyorum şimdi. Babamla konuşurken, sesi kesildi. Bir daha ulaşamadık. Sarayın önüne gittiğimizde bulamadık."

Tiyatro oyuncusu olmak istediğini, özel ders alabilmek için para biriktirdiğini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Kardeşim zor şartlar altında okuyan bir çocuktu. Hep tutumluydu. Bizden, zaruri ihtiyaçları hariç bir şey istemezdi. Ararken, onu kaybetme korkusuyla 'Şu an karşıma gelse, tüm paramı ona versem. Doya doya harcasa' diyordum fakat bulamadık. Okulunu çok seviyordu, onu yine çok sevdiği üniversitesinin morgunda bulduk. Hala şoktayım. Evimizin en akıllısıydı. Her şeyi ona sorardık. Şimdi mezarlığa gidip, onunla konuşuyor, rahatlıyorum. Kardeşime doyamadık. Onu çok seviyorduk, Allah bizden daha çok seviyormuş. Öldüğüne inanamıyoruz, Allah bizi ahirette buluştursun."

Yorumlar