Şehit derneği şube başkanı Öztürk: Bu hükümetten her şey beklenir

Hükümetin çözüm süreci paketine, şehit ve gazi derneklerden sert tepkiler geldi. Terör örgütü PKK’ya verilen her tavizin yeni bir taviz gerektirdiğini söyleyen şehit ve gazi dernekleri başkanları, mensuplarının şeref ve onurlarının...

Google Haberlere Abone ol
Şehit derneği şube başkanı Öztürk: Bu hükümetten her şey beklenir

Hükümetin çözüm süreci paketine, şehit ve gazi derneklerden sert tepkiler geldi. Terör örgütü PKK’ya verilen her tavizin yeni bir taviz gerektirdiğini söyleyen şehit ve gazi dernekleri başkanları, mensuplarının şeref ve onurlarının kırıldığını belirterek, "Bu hükümetten her şey beklenir." dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, hükümetin getirdiği paketin, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'e girmesi demek olduğunu iddia etti: "Affedilmesi demektir. Bunların hiçbir yeri tasvip edilecek yanı yok kesinlikle. Bu hükümetin her zaman yaptığı şeyler. Artık bugünlerde haberleri bile dinlemiyorum. Meclis'e böyle bir şeyin gelmemesi lazım. Bizim yapacağımız bir şey yok. Biz ne dersek diyelim, hükümet bildiğini okuyor. Böyle geldi, böyle gidiyor. Bu hükümetten her şey beklenir yani. Böyle bir şeye kesinlikle karşıyız, bu kesin ve net."

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar da Türkiye aleyhinde ve terör örgütü PKK lehinde olacak her şeye karşı olduklarını ifade etti. Helvacılar, “Bu ülke kolay kazanılmadı. Masabaşında verilmesine razı değiliz, yazık. Yüzlerce binlerce şehit verdik. PKK denilince ne anlama geldiği belli, bir terör örgütü. Kışlamız içinde bayrak indirdiler. Ben 1974 Kıbrıs Harekâtı gazisiyim. Vatan için mücadelenin ne olduğunu bilen biriyim. Hiçbir kimseden beklentimiz, çekintimiz yok. Devlet büyüklerimiz, elini vicdanına koyarak hareket etsin. Şehitlerimizin kemiklerini yeterince sızlattık zaten. Bunları affetmek demek oluyor. Olacak iş mi bu? Biz o zaman ne diye gittik gazi olduk 20 yaşında? Bu kadar şehit, gazi oluyor, bunlar boşuna mı? Bu ülkenin namusuna, şerefine göz diken insanlara bu kadar affedici olmak çözüm değil bence. Hiçbir şey yokmuş gibi bunları affetmekle şehitlerimize ve gazilerimize büyük haksızlık yapmış oluruz.” diye konuştu.

'ÜLKE İÇİN KAN DA CAN DA VERİLİR'

Bundan sonra terörle mücadele edecek insanların bir değil, elli defa düşüneceğini söyleyen Helvacılar, “Bu uğurda çok canlar gitti. 'Masabaşında siliniyor' deyip bu mücadeleyi yapacak adam bulamayacağız. Tek maksat kan dökülmemesi olmamalı, ülke için kan da can da verilir. Koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz, var mı böyle şey? Bugüne kadar en zor günlerimizde, en sıkıntılı yokluk dönemlerimizde dahi karşılıksız bir şey feda edilmemiş. Hâlâ o günden bugüne kan veriliyor, can veriliyor. Var mı böyle şey. Bütün gazilerimiz bu görüşte. Şehit yakınlarımız bu görüşte O zaman biz masabaşında, belirli menfaatler uğruna şehitlerimizin, gazilerimizin onurunu, şerefini ayaklar altına almış oluyoruz. Çoluk çocuk demeden yüzlerce, binlerce bu terör yüzünden. Elini kolunu sallaya sallaya yol kesiyorlar. Bu kadar da sessiz kalınması düşündürücüdür. Herkes tedirgin. Ülke nereye gidiyor? Yaşayacaksak alnımızın akıyla, namusumuzla, şerefimizle yaşayalım. Bunları kabul etsek, onların istekleri yine bitmeyecek. Halkımızın üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi, garip bir ortam yaşıyoruz.“ dedi.

'BİRÇOK GAZİMİZ KAHRINDAN ÖLÜYOR'

Cumhurbaşkanlığı seçimine iki ay kaldığı için her şeyin düşünüldüğünü anlatan Hamdi Helvacılar, getirilen paket bu maksatla yapılıyorsa Türkiye’ye yazık olacağını savundu: “Kimse sesini çıkaramıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi için bu taviz veriliyorsa daha çok yazık. Son dönemdeki gidişattan birçok gazimiz kahrından ölüyor, bunları görerek. Biz savaşlara boşuna mı gittik? Askerlik yapmamızın da bir anlamı var. Şerefimizi, vatanımızı korumak için askere gidiyoruz. Çok üzgünüz. Alenen yol kesiyorlar. Bu ülkenin askeri, polisi yok mu? Nereden talimat verilip bunlar engellenmiyor?” CİHAN

Yorumlar