Şehit çocuğu duygulandırdı

18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Siirt’te düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Şehit çocuğu duygulandırdı

18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Siirt’te düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. Törene, Pervari’de helikopter kazasında şehit düşen Kürşat Güneş’in 2 yaşındaki kızı, babasının fotoğrafının yer aldığı tişörtle tören alanına geldi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in eşi gözyaşlarına hakim olamadı.

3. Tugay Komutanlığı şehitlik anıtında düzenlenen etkinliğe Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3. Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Belediye Başkan Vekili Hidayet Elinç, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Tören, şehitlik anıtına çenek sunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törenlerde, saygı atışının yapılmasından sonra İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Şerif Demir, Çanakkale'nin kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi. Demir, “Türk milletinin kahramanlığının ve azminin bir simgesi olan, üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız, kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunmanın bir kez daha onurunu yaşıyoruz. Son nefesine kadar mücadele eden kahraman şehitlerimiz destan yazmıştır. 57. Alay, bugün Silahlı Kuvvetlerimizde hiç bir alayın adı 57. Alay değildir. Çünkü 49 subayı, 3 bin 447 neferiyle o sancağı düşürmemek için mücadele eden o kahramanlar bizim varoluş nedenimizdir. O insanları minnetle anmak en ulvi görevimizdir. Bu ülke için canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri bir kez daha rahmetle anıyoruz.” dedi.

Törene annesi ve dedesiyle gelen 2 yaşındaki İrem Güneş, 10 Kasım 2012 yılında Pervari’de helikopter kazasında şehit olan babası Jandarma Uz. Çavuş Kürşat Güneş’in fotoğrafının yer aldığı ‘canım babacığım’ yazılı tişört ile geldi. Kürşat Güneş’in eşi Hatice Güneş ise İstiklal Marşı okunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Kürşat Güneş’in kayınpederi Adil Bulguz, damadının 10 Kasım 2012'de Pervari ilçesinde, 17 askeri taşıyan İl Jandarma Komutanlığı'na ait Sikorsky S-70 tipi bir helikopterin düşmesi sonucu şehit olduğunu söyledi. Tören, şehitlik anıtına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
CİHAN

Yorumlar