Şehit babasından silahlı eylem

Edirnekapı Şehitliği'ndeki bir şehit mezarının başında gerçekleşen silahlı eylem, 2.

Google Haberlere Abone ol
Şehit babasından silahlı eylem

Edirnekapı Şehitliği'ndeki bir şehit mezarının başında gerçekleşen silahlı eylem, 2.5 saat süren ikna çalışmalarının ardından sona erdi. Silahını kendisini ikna eden İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çalışkan’a teslim eden kişinin, 2008 yılında Güneş Harekatı’nda şehit olan İbrahim Doğan'ın babası Cuma Doğan olduğu anlaşıldı.

Edirnekapı Şehitliği’nde yaşanan olayda bir şehit mezarının başına gelen silahlı şahıs, etrafa ateş etmeye başladı. 14.00 sıralarında yaşanan olay sonrası şehitliğe polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Rastgele ateş ettikten sonra silahını başına dayayan kişinin, 24 Şubat 2008’de şehit olan Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan’ın babası Cuma Doğan olduğu öğrenildi.

Oğlunun mezarı başında bekleyen ve kimseyi yanına yaklaştırmayan acılı babaya megafonla seslenen polis, Doğan’a silahını bırakması çağrısında bulundu. Polisin bu çağrısını havaya ateş açarak reddeden Cuma Doğan, bir süre sonra kendisiyle konuşmak isteyen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bu isteğini kabul etti. 2.5 saat süren görüşme sonunda Doğan silahını bırakmayı kabul edip, Çalışkan’a teslim etti. Doğan'ın Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağı yönündeki iddialar sebebiyle böyle bir eylem gerçekleştirdiği öğrenildi.

Şehitlik girişinde kendisini bekleyen gazetecilere; "Dağdan inip de o milletvekilleriyle kucaklaşan köpekler için neden onların dokunulmazlığını kaldırmıyorsun neden onları hapse atmıyorsun yeter artık!" diye seslenen Doğan, polis merkezine götürüldü. CİHAN

Yorumlar