Şehit asker son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Yeşilli ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Gürsel Erdoğan, Çorum’un Alaca ilçesinde toprağa verildi. Şehit Erdoğan'ın cenazesi kara yolu ile Çorum'un Alaca ilçesi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı....

Google Haberlere Abone ol
Şehit asker son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Yeşilli ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Gürsel Erdoğan, Çorum’un Alaca ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Erdoğan'ın cenazesi kara yolu ile Çorum'un Alaca ilçesi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yıldızhan Mahallesinde ki baba ocağına son kez getirilen şehit için helallik alınmasının ardından naaş Ömer Paşa Camii'ne getirildi.

Cenaze töreni öncesi oğlunun tabutu başında gözyaşı döken anne Gülseren Erdoğan (40)'ın sözleri yürekleri dağladı. Tabuta sarılan anne Erdoğan fenalaştı. Sağlık ekipleri anne Erdoğan'a müdahale ederken baba Yüksel Erdoğan da fenalaştı. Sağlık ekipleri ve çevredekiler baba Erdoğan'ı kucaklarında ambulansa taşıdı. Sağlık ekipleri babaya müdahale etti.

Bu sırada anne Erdoğan'ın; "22 senedir ben sana gözüm gibi bakıyordum. Yavrum, çok seviyordu askerliği. Komutanlar yavrumu verin bana. Yavrum daha uzman çavuş olacaktı. Niye yalan söyledin yavrum. Annem, seni kurtaracağım diyordun.” sözleri yürekleri burktu.

Şehidin kız kardeşi Merve Erdoğan da gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Jandarma Komando Er Gürsel Erdoğan için düzenlenen cenaze törenine CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Vali Yardımcısı Osman Ebiloğlu, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, şehit askerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan'ın cenazesi öğle namazına müteakip İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar