Şehit Annesini Kahreden Uçak Kazası

12 yıl önce Malatya'da 2 savaş uçağının çarpıştığı kazada oğlunu şehit veren Melahat Ongun, aynı yerde 4 pilotun şehit olduğunu duyunca yaşadığı acı tesadüfle kahroldu.

Google Haberlere Abone ol
Şehit Annesini Kahreden Uçak Kazası

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2003 yılında 4 pilotun şehit bulunduğu 2 RF-4E Fantom tipi uçağın çarpıştığı kazada oğlunu da şehit sağlayan Melahat Ongun, tıpkı yerde gene iki uçağın çarpışarak 4 pilotun şehit bulunduğu haberini duyunca yaşadığı acı tesadüfle kahroldu. Oğlunun acısını yine yaşayan Ongun, 'Bu uçakları kaldırsınlar. Düşe düşe mi bitirecekler' dedi.

TÜRKİYE YASTA

Türkiye, 24 Şubat 2015 günü Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı havalanan 2 RF-4E keşif uçağının havada çarpışması neticesinde düşmesiyle 4 pilotun şehit olmasının yasını tutuyor. Bu kazaya azami üzülen ise oğlunu 9 Ocak 2003 yılında benzer kazayla kaybeden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun oldu.

'KANATLARIMI KIRDILAR'

Ongun, 2003 yılında Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda oğlu Fatih Ongun pilot üsteğmen şekilde vazife yaparken 9 Ocak'ta RF-4E Fantom tipi iki uçakla eğitim uçuşuna kalktığını, lakin iki uçağın havada kanatlarının çarpışması neticesinde düşmesiyle oğluyla ortak Yüzbaşı Fazıl Taştan, Yüzbaşı Ali Rıza Sadak, Üsteğmen Semih Desticioğlu'nun yaşamını kaybettiğini anlattı.

12 YIL ÖNCE AYNI KAZA

Melahat Ongun aradan 12 sene geçmesine karşın tıpkı tip iki uçağın çarpışması neticesinde gene 4 pilot subayın yaşamını kaybettiğini hatırlatarak, 'Yaşanan kaza tıpkı benim oğlumun şehit bulunduğu kaza gibi. Bu haberi duyduğumda tıpkı şeyleri yaşadım. Bugün olmuş bunun şeklinde tıpkı acıyı yaşadım. Bu kaçıncı, tıpkı yerde bu kadar uçağın düşmesi bana hiç normal gelmiyor. Normal bir kazaya, normal bir çarpışmaya asla benzetmiyorum ben bunu. Malatya Akçadağ'da ne olmakta bilmiyorum. Yürekler yanıyor, kişiler acı arasında geride kalanlar, gencecik minikler toprağa veriliyor. Bunlara kim 'dur' diyecek. Benim işittiğime kıyasla uçakların fazla fazla eski bulunduğu söyleniyordu. Oğlumu Malatya Akçadağ'da şehit verdiğimde orada yazılanlar çizilenlere baktığımda uçakların fazla fazla eski bulunduğu söyleniyordu. Hala o günden beri uçak kazaları olmakta ve çocuklarımız şehit oluyor. Nasıl bir tedbir alırlar ne yaparlar bilmiyorum fakat bizim içimiz yanıyor. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı da bilmiyorum şu anda. Son yaşanan kaza ile benim oğlumun şehit bulunduğu kaza birbirine fazla fazla benziyor. Benim oğlumun kazasında da söylenen uçaklar kalktıktan sonra kanatları birbirine değdiği için bir dağa çarpıp düşmüşler. Oğlumla ortak 4 şahıs şehit oldu. Bu son yaşanan kazada da uçakların çarpışması neticesinde düştüğü söyleniyor ve gene 4 şehit var' dedi.

'AYNI ACIYI YAŞIYORUM'

Bugün 2003'teki oğlu Fatih'in acısının aynısını tekrar yaşadığını söz eden Ongun, 'Bu hiç hoş bir şey değil. Ben her cuma 2003'ten beri şehitliğe gidiyorum ve tıpkı vakayı yaşıyorum. Ama bunu kimse bilmiyor. Bugün gene 4 kuzu gitti. O kuzuların aileleri acı içinde. Onların önünde gelecekleri vardı, planları vardı. Gelecek için ne hayalleri vardı. Biz bunların yaşanmasını istemiyoruz bundan böyle ne yapacaklarsa yapsınlar. Bu F4'leri kaldırsınlar. Şimdi kaldırmayı düşünüyorlarmış, yeni mi akılları başlarına geldi. Düşe düşe mi bitireceklerdi. Zaten fazla fazla az kalmış. Ben bu konu için fazla fazla üzgünüm içim fazla fazla yanıyor. Artık kimsenin içi yanmasın' diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Melahat Ongun bundan böyle bu çeşit vakaları kişilerin normal karşılamaya başladığını, eskisi bunun şeklinde haberler yapılmadığını, sabah kazayla ilgili haberlerin şöyle gelip geçtiğini belirterek, 'O kadar gereksiz haberler saatlerce kalıyor ki. Bu kadar mı değersizleştik' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar