Şehit annesine davet mektubunu Tümgeneral ve Albay, eşleri ile birlikte götürdü

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda düzenlenecek olan Şehitler Günü törenine, Eskişehirli Şehit Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin annesi Emeti Kayadibini’de davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Şehit annesine davet mektubunu Tümgeneral ve Albay, eşleri ile birlikte götürdü

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda düzenlenecek olan Şehitler Günü törenine, Eskişehirli Şehit Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin annesi Emeti Kayadibini’de davet etti. Şehit Annesi Kayadibi’nin davet mektubunu, Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel, 1. Hava Kuvveti Personel Başkanı Kurmay Albay Arif Yeşil ve eşleri birlikte takdim etti.

Davet mektubunun verilmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Şehit annesi komutanlara sarılarak, “Bir Engin’im gitti ama sizler gibi binlerce Engin’im var benim. Bu davete katılmaktan onur duyacağım.” dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANIMIZ SİZİ ANKARA’DA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYACAK"

Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel, 1. Hava Kuvveti Personel Başkanı Kurmay Albay Arif Yeşil ve eşleri, 2011 yılında Konya’da uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi’nin annesi Emeti Kayadibi’nin Tepebaşı Semti’ndeki evine gitti. Komutanlar ve eşleri, kendilerini kapıda karşılayan Şehit Kayadibi’nin annesi Emeti ve dedesinin elini öptü. Bu esnada duygulu anlar yaşandı. Şehit annesi Emeti Kayadibi ve dedesi, komutanların boyunlarına sarılarak onları alınlarından öptü. Daha sonra Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel, davet mektubunu şehit annesi Emeti Kayadibi’ne takdim etti.

Tümgeneral Yüksel, “Genelkurmay Başkanımızın 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Ankara’da şehit aileleri için organize ettiği program var. O programa sizleri de davet ediyor. Ben de Sayın Genelkurmay Başkanımızın bu davet mektubunu sizlere takdim ediyorum. Komutanım sizi Ankara’da görmekten büyük mutluluk duyacaktır.” diye ifade etti.

"BU MEMLEKET İÇİN BİZ KOMUTANLAR DA CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ"

“Engin gibi kardeşlerimiz sayesinde bu memleket ve bizler ayaktayız.” diyen Tümgeneral Yüksel, gerektiğinde kendilerinin de seve seve hayatlarını bu vatan ve memleket için vermeye hazır olduklarını belirterek, “Ondan kimsenin hiç endişesi olmasın. Engin bizim kardeşimiz. O da bizim bir evladımız. Biz onu öyle görüyoruz. Sonuçta bu memleket bağımsız olarak yaşıyorsa bu uğurda hayatını kaybeden şehadet mertebesine eren komutanlarımız, kardeşlerimiz sayesinde. Biliyorsunuz şehadet mertebesi seviye olarak çok yüce bir mevki.” şeklinde konuştu.

"DAVETE KATILMAKTAN ONUR DUYACAĞIM"

Davet mektubunu Tümgeneral Yüksel’in elinden alan ve bir süre duygulanan Anne Kayadibi ise “Ben de bu davetiyeyi aldım ve daveti kabul ediyorum. Çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok sağ olsunlar bizleri hatırladıkları için. Bu davete katılmaktan onur duyacağım.” dedi.

"ENGİN'İM BİZLERİ SİZLERE EMANET EDİP GİTMİŞ, SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Anne Emeti, gerektiğinde oğlu gibi kendisinin de vatan için canını vereceğini vurgulayarak, “Bu bağlamda bizler de her zaman vatan için şehit olmaya hazırız. Siz askerler bizim bir ailemizsiniz. Bir tane Engin gitti fakat benim için binlerce Engin var. Binlerce torunlarım var. Ben öyle görüyorum. Sizlerin bizleri böyle unutmaması bizi çok mutlu ediyor. Şu anda çok mutluyuz. Tarif edemem. Sanki mutluluktan ağlayacağım. Engin'im bizleri sizlere emanet edip gitmiş. Onu anlıyorum.”


CİHAN

Yorumlar