Şehit anneleriyle bir araya gelen Vali Düzgün: Artık onlar bütün milletin evladı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün tarafından 'Anneler Günü' dolayısıyla şehit anneleri ve eşleri onuruna yemek verildi. Yemekte şehit aileleri ile tek tek sohbet eden Vali Düzgün, şehit annelerine seslenerek “Artık evlatlarınız...

Google Haberlere Abone ol
Şehit anneleriyle bir araya gelen Vali Düzgün: Artık onlar bütün milletin evladı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün tarafından 'Anneler Günü' dolayısıyla şehit anneleri ve eşleri onuruna yemek verildi. Yemekte şehit aileleri ile tek tek sohbet eden Vali Düzgün, şehit annelerine seslenerek “Artık evlatlarınız bütün milletimizin evlatları olmuştur.” dedi.

    Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, özel bir restoranda bir araya geldikleri şehit anneleri ve eşlerine karanfil ve hediyeler vererek Anneler Günü'nü kutladı. Eşi Gül Düzgün ile birlikte masaları dolaşarak şehit annesi ve eşleri ile yakından ilgilenen Vali Düzgün, yaptığı konuşmada ise şehit aileleriyle anlamlı bir günde bir arada bulunmanın önemine işaret etti.

    "Öncelikle şehit annelerinin, eşlerinin ve yakınlarının Anneler Günü'nü kutluyorum." diyen Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu günde sizlerle beraber olmak, bu tür günleri değerlendirerek hem sizlerin sorunlarını dinlemek hem de en azından sizleri yalnız bırakmamak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Şehit yakını olmak şehit annesi, eşi olmak gerçekten gurur duyulacak bir durum. Hepinizin acısının çok büyük olduğunu biliyorum. Ama bu geçici dünyada çok güzel bir ölümle yavrularınızı, eşlerinizi ebediyete uğurladınız. . Artık onlar bütün milletimizin evladı, şehit annelerimiz hepimizin annesi. İnşallah onların geride bıraktıklarına, annelerine, eşlerine ve çocuklarına, sizlere hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İnancımıza göre hepimiz şehitlerin mertebesinin çok yüce ve yüksek bir makam olduğuna inanıyoruz. Biz onları hüzünle yad ederken, onlar sizlere tebessümle bakıyorlar. Çünkü onlar cennetteler ve sizleri de inşallah ellerinizden tutup cennete davet edecekler ve orada ilelebet inşallah güzel bir birliktelik olacak. Ben bu duygularla hepinizin Anneler Günü'nü kutluyorum."

    Konuşmasının ardından şehit yakınlarının sorunlarını dinleyen Vali Düzgün, yetkililerle görüşerek sorunlarının çözümüne yardımcı olacaklarını söyledi. Anneler Günü yemeğine, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ile Vali yardımcısı eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve diğer ilgililer de katıldı. CİHAN

Yorumlar