Şehit ailesinden Abdullah Öcalan görüşmelerine tepki

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü' etkinlikleri kapsamında Samsun'da da tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit ailesinden Abdullah Öcalan görüşmelerine tepki

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü' etkinlikleri kapsamında Samsun'da da tören düzenlendi. Şehit ailesi, hükümetin Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelere tepki gösterdi.

Kıranköy ve Asri Mezarlığı'ndaki şehitliklerde yapılan törene katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri burada tüm şehit mezarlarına karanfil koyup dua etti. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Aksoy, şehit çocuklarına da yakın ilgi gösterdi. Vali Aksoy, 18 Nisan 1992 yılında terör örgütü PKK'nın yol keserek şehit ettiği Astsubay İlhan Hamlı'nın mezarına da çiçek bıraktı, şehit ailesine tesellide bulundu.

"ŞEHİT YAKINLARI BİZ BU PAZARLIĞA HİÇBİR ŞEKİLDE RAZI DEĞİLİZ"

Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın annesi Bedriye Hamlı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere tepki gösterdi. PKK'nın oğlunun katili olduğunu belirten şehit annesi Bedriye Hamlı, "Benim oğlumun katili onlar. Terör örgütü ile pazarlık yapıyorlar. 23 senedir. Gelip gelip taşlara sarılıyorum. Hiç hakları yok muydu bunların? Terör örgütü ile yapılan görüşmelere tepkiliyim." dedi.

Şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın Ağabeyi Ayhan Hamlı ise şunları kaydetti: "Bugün Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anmanın 99’uncu yıl dönümü. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Onların sayesinde bazı şeylere sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Bu bayrak, bu vatan onların bizlere emanetleri, ama biz bu emaneti ne kadar koruyoruz bu tartışılır. Son yıllarda Abdullah Öcalan ile İmralı'da çözüm süreci altında yapılan pazarlık maalesef şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Biz şehit ailelerini kahrediyor. Biz bu pazarlığa hiçbir şekilde razı değiliz. Bu pazarlıkta kim kime neyi vadediyor, bunun açıklığa kavuşturulması lazım. Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan sızdırılan sırıtan fotoğraflarını gördükçe bir kez daha arkadan vurulduğumuzu düşünüyoruz. Ne yazık ki şehitlerimiz unutuluyor. Abdullah Öcalan'ın posterleri reklam panolarına asılabiliyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Yazıklar olsun, kimseye de hakkımızı helal etmiyoruz." CİHAN

Yorumlar