Şehit aileleri ve gaziler bilgilendirildi

Meclis’te geçtiğimiz yıl kabul edilen torba yasa kapsamında şehit yakınları ve gazilerin haklarında iyileştirme yapılan düzenlemelere ilişkin olarak Nevşehir’deki şehit yakınları ile gazilere bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıya AK...

Google Haberlere Abone ol
Şehit aileleri ve gaziler bilgilendirildi

Meclis’te geçtiğimiz yıl kabul edilen torba yasa kapsamında şehit yakınları ve gazilerin haklarında iyileştirme yapılan düzenlemelere ilişkin olarak Nevşehir’deki şehit yakınları ile gazilere bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Yoldaş ve Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi ile şehit yakınları ile gaziler katıldı. Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, 6395 sayılı yasa ile birlikte şehit yakınları ve gazilerin istihdam hakkının genişletildiği, elektrik ve su ücretlerindeki indirimden ücretsiz seyahate, faizsiz konut kredisinden eğitim ve öğretim yardımına kadar birçok haklarda genişletmeye gidildiğini belirtti. Çiftçi, Nevşehir’deki şehit yakınları ile gazilerin en üst düzeyde yararlanmaları için dernek olarak milletvekilleri ile birlikte el ele bir çalışma örneği verdiklerini ifade etti.

Toplantıda torba yasa ile kabul edilen yeni düzenlemelere ilişkin olarak Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Yoldaş da hükümetin şehit yakınları ile gaziler ile engellilere yönelik ciddi iyileştirmelere gidildiğini aktardı.

Yoldaş, Nevşehir genelinde özellikle şehit yakınları ile gazilerin kamu kurumlarında istihdamlarına yönelik bilgi sistemini en hızlı süreçte ortaya koyan ülke genelindeki ilk il olabilme noktasında yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, ortaya konan bu düzenlemelerin şehit yakınları ve gazilere önemli imkânlar sağlayacağını dile getirdi. Milletvekili Murat Göktürk’de şehit yakınları ile gazilerin hayatlarını rahatlatma adına önemli çalışmalar ortaya koyduklarını belirtirken, Ebubekir Gizligider ise hükümet olarak şehit yakını ve gazinin yanında veya herhangi bir şekilde bu vatan uğruna canını ortaya koyarak mücadele verirken uzvunu kaybetmiş, yakınını kaybetmiş veya geleceğe dair sıkıntı yaşayan gazisine sahip çıktıklarını kaydetti. Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ise, referandum sonrasında şehit yakınları ve gazilere yönelik önemli düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar