Şehit aileleri: KCK tutuklularının yeniden yargılanması şehitlere ihanet olur

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, Ergenekon davasında yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yeniden yargılanma yolunun açılması halinde KCK davası tutuklarının da yargılanabileğine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Şehit aileleri: KCK tutuklularının yeniden yargılanması şehitlere ihanet olur

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, Ergenekon davasında yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yeniden yargılanma yolunun açılması halinde KCK davası tutuklarının da yargılanabileğine yönelik sözlerine tepki gösterdi. Köse, yeniden yargılanma konusunda KCK sanıklarının yararlanmasının şehit olan evlatlarına karşı ihanet olacağını ifade etti. Başbakan Danışmanı Yalçın Akdoğan’ın ‘Milli orduya kumpas kuruldu’ şeklindeki sözlerini ispat etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Köse, “Bu ülkeye ihanet edenler serbest bırakılıp bizim evlatlarımız pisi pisine öldü diyeceksek bizim buna gönlümüz razı olmaz. Hiçbir vatansever ve hukukçunun da razı olacağını tahmin etmiyoruz.” dedi.

Ergenekon davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bir gazeteye verdiği röportajda Balyoz ve Ergenekon davaları üzerinden yürüyen ‘Yeniden yargılama’ konusunun KCK yargılamalarını da kapsayıp kapsamaması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Başbuğ, “Eğer yeniden yargılama olacaksa ‘Bana olsun, ona olmasın’ diyemeyiz. ÖYM’ler kalktığında bu antidemokratik mahkemelerin elindeki tüm dosyalar genel yargıya gitmelidir.” ifadelerini kullandı.

Başbuğ’un bu açıklamalarına şehit aileleri tepki gösterdi. Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, KCK tutuklularına yeniden yargılanma yolu açılırsa, şehitlere ihanet edileceğini savundu. Şehit aileleri adına açıklamalarda bulunan Köse, “Bu ülkeye ihanet eden, bölmeye ve bayrağı yakmaya çalışan ayrı bir devlet kurmaya çalışan vatan hainlerinin bu haktan yararlanarak Türkiye’nin hukukun çivisinin çıkacağına biz inanıyoruz. O zaman bizim bu kadar şehidimizin katillerimizin tekrar bulup da yargılanma şansımız olmadığına göre Türkiye’ye ihanet edenler bu evlatlarımızın katillerinin en ağır şekilde yargılanması aldığı cezaları çekmesi gerekir. Aksi takdirde bunun önünün alınması mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ ORDUYA KUMPAS KURULDU’ DİYEN İSPAT ETMEK ZORUNDA

Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafından ilk olarak açıklanan ‘Milli orduya kumpas kuruldu’ sözlerinin ispata muhtaç olduğunu ifade eden şehit babası Köse, “Şimdi yeniden yargılanma yolu açılırsa anayasanın eşitlik ilkesinin aykırılıktan bu memlekete ihanet eden KCK ve PKK’lıların da adada yatan İmralı canisinin de yeniden yargılanma yolu açılacaktır. Buna vatanı, bayrağını ve ülkesini seven kimse razı olmaz.” diye konuştu. Yeniden yargılama konusunda öncelikle delillerin olması gerektiğini ve KCK tutuklarının bunun dışında olması gerektiğini ifade eden Köse şöyle devam etti:“Bağımsız olarak bilgimiz hukukun milli orduya kumpas kuruldu sözünü ortaya atan kişiyi ispat etmeye çağırmasına davet ediyoruz. Kesinlikle kumpas lafını ortaya çıkan kişinin çıkıp bizim evlatlarımızı kim öldürdü onu da ispat etmesi gerekir. Bizim de kendimize göre yaptırımlarımız olacaktır. Ben şu andaki mevcut hâkim ve savcıların, yargıçların bu ihanete de razı olacaklarını tahmin etmiyorum. Çünkü ortada bir ihanet var.”

YAPILACAK GİRİŞİMLERE İTİRAZ EDECEĞİZ

Söz konusu yeniden yargılanmaların KCK tutuklularını kapsadığı anda ilgili kurumlara itiraz haklarını kullanacaklarını ifade eden Köse, çıkarılacak bir yasaya hiçbir şekilde razı olmayacaklarını belirtti. Köse, “Bu ülkeye ihanet edenler serbest bırakılıp bizim evlatlarımız pisi pisine öldü diyeceksek bizim buna gönlümüz razı olmaz. Hiçbir vatansever ve hukukçunun da razı olacağını tahmin etmiyoruz. Yeniden yargılanma KCK ve adadaki hainin çıkması için mevcut siyasileri bir fikir jimnastiğidir. Manifestosudur. Oradan çıkarma yoludur. Kendi söylemleriyle kendileri tuzağa düşmüştür. Kumpas biliyorsa neden zamanında yargılama safhasında söylemedi. Biliyorsan sonradan neden söyledin. Bu onları çıkarmanın Anayasa’ya eşitlik ilkesini bozmamak için onların da cezaevinden çıkma ve ya yeniden yargılanma yolunun açılması anlamına geliyor. Bunu şehit aileleri olarak kabul etmemiz mümkün değil.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar