Şehirler Abidesi’nde iftar

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlen iftar programına şehit yakınları ve gaziler katıldı. Çanakkale Valiliği tarafından Ramazan ayının ilk günü Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü’ndeki Namazgah Tabyaları’nda başlayan iftar...

Google Haberlere Abone ol
Şehirler Abidesi’nde iftar

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlen iftar programına şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Çanakkale Valiliği tarafından Ramazan ayının ilk günü Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü’ndeki Namazgah Tabyaları’nda başlayan iftar programları, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde devam ediyor. Bugünkü programa şehit yakınları ve gaziler katıldı. Program öncesinde Ramazan konulu program düzenlendi. Abidenin önündeki alana kurulan masalarda yerini alan vatandaşlar, ezanın okunması ile şehitler huzurunda iftarını açtı.

Şehitler Abidesi’ndeki iftarların geleneksel hale geldiğini belirten Vali Ahmet Çınar, "Şehitler ve gaziler olmadan vatan olmuyor, özgürlük olmuyor. Bunun en büyük örneği Çanakkale Savaşları. Yeniden büyük Türkiye’nin var olduğu yer. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımız, minnettar olduğumuz değerlerimiz. Aileleri de bizlere onlardan bir emanettir. Bugün burada şehit ve gazilerimizin ailelerini ağılıyoruz." dedi.bulundu.

CİHAN

Yorumlar