Şehir merkezinde yürüyen köylüler: Toprağımıza, suyumuza dokunmayın

Bursa’da, arazilerine sanayi ve maden ocağı kurulmak istendiğini ileri süren köylüler şehir merkezinde yürüyüş yaptı. 'Toprağımıza, suyumuza dokunmayın' sloganı atan köylüler arasındaki bastonlu yaşlılar dikkat çekti.Doğayı ve Çevreyi...

Google Haberlere Abone ol
Şehir merkezinde yürüyen köylüler: Toprağımıza, suyumuza dokunmayın

Bursa’da, arazilerine sanayi ve maden ocağı kurulmak istendiğini ileri süren köylüler şehir merkezinde yürüyüş yaptı. 'Toprağımıza, suyumuza dokunmayın' sloganı atan köylüler arasındaki bastonlu yaşlılar dikkat çekti.

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, mermer ve taş ocaklarının içme sularının kirlettiği gerekçesiyle 3 yıldır yargı yoluyla mücadelelerini sürdüren Orhaneli ilçesine bağlı Başköy sakinleri, arazilarine kurulan taş ocağına tepki gösteren İznik ilçesine bağlı Mecidiye ve Derbent köylüleri ile köylerinin yakınına termik santral kurulmaması için mücadele eden Keles'e bağlı Kozağacı köylüleri katıldı. Köylerine TOKİ tarafından sanayi sitesi yapılması planlanan Karacabey'in İkizce köyü sakinleri de katıldı.

Setbaşı’ndan başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı’na kadar sürdü. Yağmur altında gerçekleşen yürüyüşe bazı yaşlılar bastonlarıyla katıldı. Köylüler "Bursa uyuma köylüne sahip çık, köyün içme suyuna dokunmayın" gibi sloganlar attı. Bursa Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Efsun Dindar, "Dünya Çevre Günü ülkemiz için ne yazık ki kutlamaların yapılabileceği bir gün değildir. Gittikçe artan çevre sorunları, çevre mevzuatındaki tahribatlar bu sorunların çözümünde kilit role sahip mesleklerimizin yok sayılması gibi birçok gerekçe bizleri bu günü kutlamaktan alı koymaktadır. Bu hafta yaşam alanlarımızı yok eden, talan ve rant projeleri, nükleer, termik, hidroelektrik santraller, kentsel dönüşüm ilan edilen kentlerimiz ve doğa için mücadeleye çağrı haftasıdır” dedi.

Köy muhtarları da tarım arazilerinin tehdit altında olduğunu öne sürdü. Yağmura rağmen yapılan eylem, olaysız şekilde tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar