Şehir merkezinde 3 aydır susuzluk çekiyorlar

Kahramanmaraş Elbistan’a bağlı 4 mahalleye 3 aydır su verilemiyor. Dağ başında olmadıklarını, şehir merkezinde yaşadıklarını belirten mahalle sakini kadınlar, çocuklarının hasta olduğunu, mübarek Ramazan ayında kuyulardan su taşıdıklarını,...

Google Haberlere Abone ol
Şehir merkezinde 3 aydır susuzluk çekiyorlar

Kahramanmaraş Elbistan’a bağlı 4 mahalleye 3 aydır su verilemiyor. Dağ başında olmadıklarını, şehir merkezinde yaşadıklarını belirten mahalle sakini kadınlar, çocuklarının hasta olduğunu, mübarek Ramazan ayında kuyulardan su taşıdıklarını, bu sorunun çözülmesi için yetkililerin bir an önce görevlerini yapmasını istedi.

Elbistan’a bağlı Çatova (Maraba), Akveren, Eldelek, İğde mahallelerinde yaşanan içme suyu sıkıntısı vatandaşları perişan etti. Ellerinde bidonlarla mahallelerin ortak kullandığı çeşmelere akın edenleri ise kötü bir sürpriz bekliyor. Çünkü kuraklık ve diğer etkenler yüzünden çeşmelerin de birçoğu kurudu.

Daha önce köy statüsünde yer alan ancak büyükşehir yasası kapsamında Elbistan’a bağlı mahalleye dönüşen Akveren, Çatova(Maraba) Eldelek ve İğde’de yaşayanlar içme suyu sıkıntısının çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyor. Çatova’da kuruyan köy çeşmesinin başında bir araya gelen mahalleli yaşlı, genç çok sayıda kadın, büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek çözüm istedi. Kadınlar, “Evlerimize su 2 ya da 3 günde bir geliyor. Her su gelişinde de borulardan pis su akıyor. Köyümüzün çeşmesi kurudu. Parası olanlar evlerinin yanına kuyu yaptırdı oradan faydalanıyor. Olmayanların eli-ayağı bağlı şekilde bekliyor. Çocuklarımız içtikleri sulardan dolayı hasta oluyor. Çamaşır yıkayamıyoruz, bulaşık yıkayamıyoruz. İnsanlar banyo yapmak için bile su bulamıyor. Büyükşehir Belediyesi mi, Elbistan Kaymakamlığı mı? Kim çözüm bulacaksa bir an evvel bulsun. Aksi durumda halimiz iyi değil. Sorumlular hiç mahallelere gelip halkın durumuna bakmıyor mu?” ifadelerini kullandı.

Ellerine aldıkları bidonlarla evlerine kuyu suyu taşıyan kadınlar, “2-3 aydır bu haldeyiz. Yetkililer gelsinler halimizi görsünler. Şu mübarek Ramazan ayında bizleri perişan durumda bırakmasınlar.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. CİHAN

Yorumlar