Şehide Son Veda

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde şehit düşen Piyade Er Akın Buluş, memleketi Edirne'nin Keşan ilçesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Şehide Son Veda

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde cinnet geçiren askerin şehit ettiği Akın Buluş, ilk şekilde Yenimescit Mahallesi Talih Sokak üstünde olan baba evine getirildi. Burada takribî 3 bin insanın karşıladığı şehit cenazesi daha sonra ise oluşturulan kortej eşliğinde İki Şerefeli Çarşı Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının peşinden Şehit Akın Buluş'un cenazesi askerlerin omuzlarında top arabasına bindirilen şehidin cenazesi, bando eşliğinde Paşayiğit Caddesi'nde ilerledi. Daha sonra Keşan Belediyesi'ne ilişkin cenaze aracına aktarılan şehit cenazesi, Asri Mezarlık'ta olan Şehitlikte toprağa verildi.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze törenine 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile takribî 5 bine yakın Keşanlı katıldı.
Öte yandan, şehidin cenazesine, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri hesabına çelenkler gönderildi.

ABLASININ FERYADI YÜREK YAKTI

Şehit Akın Buluş'un Asri Mezarlık'taki cenaze töreni esnasında ablası Didem Buluş'un feryadı ise kalp yaktı. Abla Didem Buluş'un, 'Canım, bitanem. Hiç yakışmadı bu sana Akınım. Güzel kardeşim benim' şeklindeki sözleri törene gelenların içini burktu.

Şehitlik'te düzenlenen törende, saygı atışının peşinden Şehit Akın Buluş'un cenazesi toprağa defnedildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar