Şehide Mektup ve Şiir Okuma Yarışması'nda ödül zamanı

Osmaniye'de Çanakkale Zaferi anısına Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Şehide Mektup ve Şiir Okuma Yarışmasının ödül töreni Ali Kabul Konferans Salonu'nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şehide Mektup ve Şiir Okuma Yarışması'nda ödül zamanı

Osmaniye'de Çanakkale Zaferi anısına Fatih Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Şehide Mektup ve Şiir Okuma Yarışmasının ödül töreni Ali Kabul Konferans Salonu'nda yapıldı. Ödül töreninde 'Çanakkale Kazandıran Ruh' konulu seminer veren Tarihçi Murat Oğuzeş, gençlerin içinde bulunduğu sıkıntılardan ve yozlaşmadan Tarih bilincinin oluşması ile kurtulacaklarını ifade etti.

Oğuzeş, ''Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması için gençlerimize bu ülkemizin nasıl kurulduğunu anlatmamız gerekmektedir. Dedelerimizin Çanakkale savaşını hangi şartlar altında inancımızla nasıl başarılara imza atıldığını anlatmalıyız. Tarihini Bilen kendini bilen gençlerimizin başarmayacağı şey yoktur.'' dedi.

Seminerin ardından, Liseler arası Şehide Mektup ve Şiir Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir Okuma Yarışması'nda birinci olan Halil Onbaşı’nın okuduğu Çanakkale Şiiri dakikalarca ayakta alkışlandı. CİHAN

Yorumlar