Şeftali ile beslenen at şaşkına çeviriyor

Bursa’da, özel bir çiftlikte bulunan Poni cinsi at, meyve yiyerek besleniyor. Özellikle şeftaliyi büyük bir iştahla tüketen at, görenleri hayrete düşürüyor. Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’nde özel bir çiftlikte yaşayan ‘Benekli’...

Google Haberlere Abone ol
Şeftali ile beslenen at şaşkına çeviriyor

Bursa’da, özel bir çiftlikte bulunan Poni cinsi at, meyve yiyerek besleniyor. Özellikle şeftaliyi büyük bir iştahla tüketen at, görenleri hayrete düşürüyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi’nde özel bir çiftlikte yaşayan ‘Benekli’ isimli küçük at, şirinliği ile dikkat çekiyor. Atı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği küçüklüğü değil, aynı zamanda tükettiği yiyeceklerle de farkını ortaya koyuyor. Bursa’nın meşhur şeftalisi en sevdiği yiyecekler arasında yer alan 3 yaşındaki at, elma, muz gibi meyvelerle besleniyor. Sahibinin elinden meyve yiyerek ziyaretçilere poz veren küçük at, herkesin ilgi odağı oluyor.

Çiftlik sahibi Hikmet Cansever, “Atımızı meyve yemeğe biz alıştırdık. Çiftliğin yanındaki şeftali bahçemize girerek onları yemesine göz yumduk. Öyle başladı. Şimdi bütün meyveleri iştahla yiyor. En sevdiği meyve ise şeftali. Bursa’nın şeftalisi meşhur olduğu için biz de her sabah ve akşam ona şeftali ikram ediyoruz. Atın şeftali yediğini duyanlar inanmıyor ama buraya gelip kendi gözleri ile gördüklerinde çok şaşırıyorlar.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar