‘Şefkat Tepe yasağı siyasi bir karardı’

Doğru Yol Partisi Konya İl Başkanı Nurettin Fırat, Konya’nın Sille Mahallesi’nde çekimleri süren Şefkat Tepe dizi setini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
‘Şefkat Tepe yasağı siyasi bir karardı’

Doğru Yol Partisi Konya İl Başkanı Nurettin Fırat, Konya’nın Sille Mahallesi’nde çekimleri süren Şefkat Tepe dizi setini ziyaret etti. Samanyolu Televizyonu’nun 8 yıldır Konya’da dizi çekimleri yaptığını, şehrin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu dile getiren Fırat, “Konya Valiliği’nin dizi çekimlerini yasaklama kararı siyasi bir karardı. Bugüne kadar okullarınızı kapatın çocuklarınızı okullarına göndermeyin diyen hükümet bu baskıyı yapmıştır. Başbakanın talimatıyla yapılmıştır. Nitekim mahkeme Valiliğin yasaklama kararı hakkında yürütmesini durdurdu. Konya Valiliği, bu kararı hükümetin ve başbakanın baskısıyla almıştır.” dedi.

Siyasi baskılara maruz kalan Şefkat Tepe dizisine destek olmak amacıyla dizi setini ziyaret eden DYP Konya İl Başkanı Fırat, dizi yapımcısı Salih Asan, yönetmen Engin Koç ve oyuncuları başarılarından dolayı tebrik etti. STV’nin yaklaşık 8 yıldır Konya’da dizi çekimleri yaptığını aktaran Fırat, bu dizilerin Konya ekonomisine ve kültürüne önemli katkılar sağladığını vurguladı. Ekibe “İyi gününüzde yanınızda olamadık ama kötü gününüzde de yanınızda olacağız” diyen Fırat, hükümetin hizmete ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı hakaretlerinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladı. Hizmet hareketinin dünyanın 160 ülkesinde Türk Bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okuttuğunu dile getiren Fırat, “Eğer hizmet vakfı bir çete ise ben de çeteyim. Hizmet vakfı bugün bu ülkenin kötülüklerini lanse ediyorsa ben de ediyorum. Varsa bir suç beni de dava etsinler.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadar kendisini desteklediği için hizmet hareketine iltifatlar ettiğini anlatan Fırat, “Ancak bugün hizmet hareketinin desteğini alamadığı için şimdi hizmete iftira ve hareketlerde bulunuyor. Cemaati ötekileştirerek ülkeyi kaosun içine sokuyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar