Şefkat Tepe dizisi Adana'da çekilsin teklifi

Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, Şefkat Tepe dizisinin çekimlerinin Konya Valisi tarafından yasaklanmasına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Şefkat Tepe dizisi Adana'da çekilsin teklifi

Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, Şefkat Tepe dizisinin çekimlerinin Konya Valisi tarafından yasaklanmasına sert tepki gösterdi. Sözlü, dizinin Adana'da çekilmesi çağrısında bulundu.

Adana Medya Gazetesi’nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sözlü, Şefkat Tepe dizisinin 30 Mart’a kadar Ceyhan’da, 1 Nisan 2014’ten itibaren de Adana’da çekimlerinin yapılması için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Yerel yöneticilerin ve merkezi idarenin sanata ve sanatçıya karşı önemli görev ve yükümlülükleri bulunduğunu dile getiren Sözlü, “Yönetimi elinde bulunduranlar, her ne olursa olsun sanatı desteklemek durumundadırlar. Sanatçıya, maddi ve manevi yanlarında olduğunu hissettirmelidir. AKP iktidarı ile birlikte ortaya çıkan bir tip olarak AKP’li valiler artık ‘sanatı da AKP politikalarına uygun mu, değil mi’ diyerek katletmeye kalkışıyorlar.” dedi.

Şefkat Tepe dizisi gibi milli ve manevi değerlerle uyum içerisinde, ülke insanının değerleriyle çatışmayan bir yapıtın çekimlerinin engellenmesini manidar bulduğunu kaydeden Hüseyin Sözlü, “AKP iktidarı, demokratik hiçbir ilkeye yakışmayacak şekilde, mücadele ettiği bir camianın sanat faaliyetine müdahale ederek, zihniyetini ortaya koymuştur. Demokrasiye, sanata, kültüre, milli ve dini değerlerimize sahip çıkmak adına tavrımı ortaya koyuyor ve şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

Konya Valisi’ne de seslenen Sözlü, şöyle devam etti: “Şefkat Tepe dizisinden neden rahatsız oldunuz? Dizide milli birliğimize ve beraberliğimize aykırı hangi hususu gördünüz? PKK’lıların, bölücülerin, teröristbaşı Öcalan posterleriyle sokaklarda, caddelerde boy göstermesi sizi rahatsız etmiyor da askerimizin kahramanlıklarını anlatan diziden rahatsız oluyorsunuz. Yoksa Oslo’da bunların da mı sözü verildi?”

Antidemokratik uygulamalara hiçbir zaman ‘eyvallah etmeyeceğini’ vurgulayan Hüseyin Sözlü, “Milletin değerleriyle bire bir örtüşen, milli ve manevi değerlere katkıda bulunan her türlü sanat faaliyetine azami desteği vereceğiz. Zulme uğrayanlar biraz daha sabretsinler az kaldı.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar