'Şefkat Çemberi' ile öksüz, yetim, kimsesiz çocuklara el uzatıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara Birecik Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Şefkat Çemberi' projesi ile yardımda bulunuluyor.

Google Haberlere Abone ol
'Şefkat Çemberi' ile öksüz, yetim, kimsesiz çocuklara el uzatıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara Birecik Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Şefkat Çemberi' projesi ile yardımda bulunuluyor. Bu proje kapsamında bir kısım öğrenci ödüllendirildi.

İlçede Ayşe-Faruk Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kaymakam Refiki Mahsun Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Aşkar, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Kalkınma Bakanlığı tarafından (SODES) finanse edilen Birecik Kaymakamlığı tarafından yürütülen Şefkat Çemberi Projesi kapsamında öksüz, yetim ve parçalanmış aile çocuklarının psikolojik yönden eksikliklerinin giderilmesi, toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla çocukların sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden gelişimlerini destekleyen çok sayıda etkinliğe imza atılıyor.

Projenin sosyal sorumluluk bilinci sonucunda ortaya çıktığını belirten Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, "Çocuklar hayatımızın fotoğrafı gibidir. Aile kurumunun iyice hırpalandığı, boşanmaların arttığı, umutsuz hanelerde çocukların yanlış yollara sapmak durumunda kaldığı bir zaman dilimi içerisindeyiz. Topluma mal olmuş, her konuda başarılı olmuş insanların arkasında hep anne-babaları vardır. Çocukların taze ruhlarına girip engin ufuklar açmanın hiç de kolay olmadığını hepimiz biliriz. Onları anlamaya, çalışmalıyız. Bu proje ile esas amacımız, bu durumdaki çocuklarımızın psikolojik yönden eksikliklerini bir nebze olsun giderebilmektir. Bu kapsamdaki çocuklarımızın bir şekilde maddi imkânsızlıkları çözülüyor; ama bir babanın veya annenin yeri doldurulamıyor. Bu nedenle bu çocuklar kendi yaşıtları arasında eksik, mahzun ve kendine güveni olmayan bireyler olarak yetişiyorlar. Şefkat Çemberi Projesi ile bu sorunun çözümünde nelerin yapılabileceği konusu irdelenmiş, yetim, öksüz ve parçalanmış aile çocuklarına karşı toplumsal duyarlılıkların harekete geçirilmesi amaçlanmıştır. Şefkat dolu davranışlar sergilemek, sevgi dolu bir ortam hazırlamak, onların eğitimiyle ilgilenmek, güzel davranışlar kazandırmak hep bu alana girer.“ şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü Vedat İldiz ise proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan faaliyetleri şöyle özetledi: “Bu proje kapsamında 50 ortaöğretim öğrencisine dershane desteği, 100 ortaöğretim öğrencisine eğitim materyal desteği, 76 öğrenci futbol kursuna, 42 öğrenci basketbol kursuna, 23 öğrenci voleybol kursuna, 20 öğrenci masa tenisi kursuna, 20 öğrenci badminton kursuna, 20 öğrenci satranç kursuna, 20 öğrenci bağlama kursuna, 20 öğrenci keman kursuna ve 20 öğrenci gitar kursuna gitmekte olup, bunlar araçlarla kurs merkezlerine taşınmaktadır“ şeklinde konuştu.

İldiz, ayrıca spor kurslarına devam eden öğrencilere spor malzemesi ve müzik kurslarına devam eden öğrenciler için ise bağlama, keman ve gitar malzemeleri alınarak, kursların en iyi şekilde geçmesi sağlanmıştır“ dedi. İldiz, 45 öğrenciye İstanbul Çanakkale gezisi ve 45 öğrenciye ise Nevşehir Kapadokya gezisi düzenleneceği müjdesini de verdi. Son olarak İldiz, “118 öğrenciye hediye ve ödüllendirme yapılacak olup, 150 öğrenciye sinema etkinliği düzenlenerek, toplamda 800 öğrenci bu projeden faydalanacaktır“ şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar