Seferihisar Belediyesi mandıra kurup çoban istihdam edecek

İzmir’in ‘sakin şehir’ ünvanlı ilçesi Seferihisar’da Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandıra kurup çoban istihdam edecek. Soyer, üreten köylüye pozitif ayrımcılık yapmak için belediye olarak mandıra kuracaklarını, süt, yoğurt gibi...

Google Haberlere Abone ol
Seferihisar Belediyesi mandıra kurup çoban istihdam edecek

İzmir’in ‘sakin şehir’ ünvanlı ilçesi Seferihisar’da Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandıra kurup çoban istihdam edecek. Soyer, üreten köylüye pozitif ayrımcılık yapmak için belediye olarak mandıra kuracaklarını, süt, yoğurt gibi ürünleri işleyeceklerini belirterek, “Çoban alacağız, keçilerimiz, koyunlarımız olacak.” dedi.

Seferihisar’da ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Tunç Soyer, seçim sürecini ve bu dönem yapmayı planladığı projeleri anlattı. Seçimlerde bir önceki döneme göre oylarını yüzde 11 arttırdıklarını dile getiren Soyer, siyasette her zaman hizmetin, performansın yarışması gerektiğini söyledi.

Bu dönemde çıtayı daha da yukarılara taşıyacaklarını aktaran Soyer, “İlk 5 yıllık dönem acemilik dönemiydi. Ben hep acemiliği sevdim. Acemi olmak insana çok daha fazla hareket kabiliyeti sağlar. Bu yüzden acemiliği ustalığa tercih ederim. Bir ucunda üniversite olan, bünyesinde sağlık merkezleri barındıran, aynı zamanda turizm merkezi olan bir Seferihisar, Hollywood’un, Paris’in çok iyi tanıdığı bir Seferihisar istiyorum. 2014-2015’in Seferihisar’ı dünyaya açılan bir pencere olacak. Daha çok yatırımcı gelsin yaşam seviyesi yükselsin diye düşünürken bir yerden de kimse gelmesin, huzur bozulmasın, sakin şehir diyoruz. Bu biraz bıçak sırtı bir mesele gibi duruyor” diye konuştu.

ÇOBAN İSTİHDAM EDİLECEK

Türkiye’nin ciddi bir şekilde yem ithal ettiğine değinen Tunç Soyer, bunların yüzde 90'lık kısmını GDO'lu ürünlerin oluşturduğunu söyledi. Soyanın büyük bölümünü hayvanların tüketerek şeker hastası olduklarını, insanlarda da alzheimer vs. gibi hastalıklar görüldüğünü aktaran Soyer, "Biz belediye olarak bir mandıra kuruyoruz. Kuracağımız mandırayla tamamen bu hayvanların ürünlerini işleyeceğiz süt, yoğurt gibi. Çoban alacağız, keçilerimiz, koyunlarımız olacak. Seferihisar peynirini, sütünü, yani markasını göreceksiniz. Pekmez imalathanesi yapacağız üzümü değerlendirmek için. Bunları değerlendirmek zorundayız. Biraz pozitif ayrımcılık yapacağız. Aynı mandalina da olduğu gibi sonuç alacağız, Ukrayna’ya TIR dolusu mandalina sattık” dedi. CİHAN

Yorumlar