Seda Sayan'a 'Yasaları öğrenme' cezası

Ankaralı Turgut'un televizyon programını basıp 'Burayı dağıtırım. O şerefsizin burada ne işi var' diye tehdit ve hakaret ettiği öne sürülen Seda Sayan'a hakaret suçundan 6 bin lira para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Seda Sayan'a 'Yasaları öğrenme' cezası

Ankaralı Turgut'un televizyon programını basıp 'Burayı dağıtırım. O şerefsizin burada ne işi var' diye tehdit ve hakaret ettiği öne sürülen Seda Sayan'a hakaret suçundan 6 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Sayan'ın, 'Toplumun yasalara bağlı bir ferdi olması, olumlu bir yaşam tarzı geliştirmeye teşvik edilmesi ve işlediği suçun mağdur üzerindeki etkilerinin farkında olması' için 6 aya kadar rehberlik hizmeti almasına karar verdi.

İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Ankaralı Turgut olarak bilinen Turgut Karataş katıldı. Hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Seda Sayan'ı ise avukatı Melih Erkul temsil etti. Şikayetinin devam ettiğini belirten Ankaralı Turgut, sanığın cezalandırılmasını istediğini söyledi. Sayan'ın avukatı Melih Erkul ise "Müvekkilim saygın bir hanımefendinin, böyle suçlarla iştigal etmemektedir." dedi.

Mahkeme yargılama sonucu da Sayan'ın 'Tehdit' ve 'İş ve çalışma hürriyetinin ihlali' suçlarından beraatine, 'Hakaret' suçundan ise 75 gün adli para cezasına çarptırdı. Sayan'ın ekonomik durumunu da dikkate alan mahkeme, bu cezayı da günlüğü 80 liradan 6 bin lira para cezasına çevirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Zorunlu rehberlik hizmeti alacak

Mahkeme ayrıca denetimli serbestlik tedbiri olarak ünlü sanatçının suç riskinin azaltılarak, toplumun yasalara bağlı bir ferdi olmaya, olumlu bir yaşam tarzı geliştirmeye teşvik edilmesi ve işlediği suçun mağdur üzerindeki etkilerinin farkında olmasının sağlanması için en fazla 6 aya kadar rehberlik hizmeti almasına karar verdi. Sayan'ın rehberlik yükümlülüğüne uymaması ya da 5 yıl içinde kasten herhangi bir suç işlemesi halinde bu suçtan yeniden yargılanacağına dair ihtarda bulunuldu.

Sayan'ın ne kadar rehberlik hizmeti alacağına Denetimli Serbestlik Bürosu karar verecek.

Sayan, katıldığı önceki duruşmada verdiği ifadesinde olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek "Ben canlı yayından sonra bant çekimi yapacağım için odamda dinlenmeye çekilmiştim. Stüdyolar arası duvarlar çok ince olduğu için sesler diğer tarafa çok fazla gidiyordu. Olay günü kapıda bulunan güvenlik ve yapım ekibindeki çocuklara bağırdım. Ancak onlar neden üstlerine alınmış, anlamadım." sözleriyle kendisini savunmuştu.

Özel bir televizyon kanalında 'Beyaz’ın Sultanı' isimli sabah programı yapan Seda Sayan ile 'Ankaralı Turgut' olarak ünlenen Turgut Karataş'ı mahkemelik eden olay 2012 yılının Şubat ayında yaşandı. İddiaya göre Sayan, çekimini bitirdikten yan stüdyoda Ece Erken, konuğu Ankaralı Turgut ile yayına başladı. Daha önceden aralarında çok sayıda dava bulunduğunu belirten Karataş, karakoldaki ifadesinde ünlü sanatçının bornozuyla birlikte stüdyoya gelerek 'Burayı dağıtırım, bu şerefsizin burada ne işi var? Defol dışarı' diye bağırdığını iddia etmişti.

Karataş, Sayan’ın yayın devam edilmesi üzerine 5 kişilik koruma ekibiyle stüdyoya girip olay çıkardığını iddia ederek şikayetçi olmasının ardından ünlü sanatçı hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda ünlü sanatçı hakkında 'Hakaret', 'Tehdit' ve 'İş ve çalışma hürriyetinin ihlali' suçlarından 6 yıla kadar hapsi isteniyordu. CİHAN

Yorumlar