Secretcv.com Bursa Bölge Ofisi’ni açtı

Secretcv.com Bursa Bölge Ofisi’nin düzenlediği basın toplantısı şirket yöneticileri ve yerel gazetecileri bir araya getirdi. Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, Bursa’nın ülke ekonomisindeki yerine vurgu yaptı. Tütüncü, "Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Secretcv.com Bursa Bölge Ofisi’ni açtı

Secretcv.com Bursa Bölge Ofisi’nin düzenlediği basın toplantısı şirket yöneticileri ve yerel gazetecileri bir araya getirdi. Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, Bursa’nın ülke ekonomisindeki yerine vurgu yaptı.

Tütüncü, "Türkiye’nin en büyük 4. sanayi şehri olan Bursa, gerek üretim gerekse istihdam açısından ülke ekonomisine büyük katma değer sağlıyor. Bizler de 2006 yılında Secretcv olarak, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik bir adım atmak istedik ve Bursa Bölge Ofisi’mizi hayata geçirdik. Bursa’ya gelirken kendimize birçok hedef koymuştuk. ‘Her şeyden önce bu bölgedeki istihdamı artıracağız’ dedik. Doğru adayla doğru firmayı eşleştirmek, zaten yüksek olan ilan sayılarını ve işe yerleşen aday sayısını arttırmak, firma ve aday arasında köprü olmak gibi misyonlarımız vardı. Bugün, Bursa’da beklentilerimizin de üzerinde bir performansla çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Secretcv.com, Bursa ofisi ile Balıkesir, Eskişehir ve Kütahya’ya yönelik de çalışmalar gerçekleştiriyor. Bursa bölgesindeki ekonomik hareketliliğin istihdam piyasasına da yansıdığını söyleyen Tütüncü, "Bursa bölgesinde Secretcv.com’da kayıtlı 795 bin CV bulunuyor. Son bir yılda Bursa’dan yapılan iş başvurularının sayısı ise 1 milyon 400 bin. Bu rakamlar bile Bursa’nın bizim için önemini ortaya koyuyor." dedi.

Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük 4. ili olan Bursa, iş arayanlar için de bir çekim merkezi. Tütüncü, Secretcv.com’da Bursa’da ikamet edip şehir dışında iş arayanların sayısının 75 bin 441 iken, Bursa dışından şehre çalışmaya gelmek isteyenlerin sayısının 264 bin 315 olduğunu açıkladı. Tütüncü, "Bursalılar kentlerinde çalışmaktan memnun görünüyor. Örneğin İzmir gibi büyük şehirlerde iş arayanların şehir dışına, özellikle de İstanbul’a yöneldiğini görüyoruz. Bursa’da ise gelişmiş sanayi ve iş olanakları sayesinde durum tersine dönüyor. İş arayanlar başka şehirlerden Bursa’ya yöneliyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar