Seçmen kütükleri 10 Ocak’ta askıya çıkıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi için seçmen kütüklerinin 10 Ocak ile 23 Ocak tarihleri arasında askıya çıkartılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Seçmen kütükleri 10 Ocak’ta askıya çıkıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi için seçmen kütüklerinin 10 Ocak ile 23 Ocak tarihleri arasında askıya çıkartılacağını belirtti. Düzgün, seçmen bilgilerini güncellemek ya da değişiklik yaptırmak isteyenlerin sorun yaşamaması amacıyla nüfus müdürlükleri ile belediyeler ve il özel idarelerinden ilgili birimlerin hafta sonu ve resmi tatil günlerinde çalışacağını açıkladı.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın seçmen kütüklerinin 10 Ocak’ta askıya çıkartılmasına ilişkin kararının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bu karara göre, 30 Mart Mahalli İdareler seçimine ilişkin seçmen kütüklerinin 10 Ocak’ta muhtarlıklarda askıya çıkartılacağını ve 23 Ocak’a kadar askıda kalacağını belirten Vali Düzgün, söz konusu tarihler arasında vatandaşların seçmen kütüklerini incelemelerinin, varsa güncelleme işlemlerini yapmalarının vatandaşlık görevini yerine getirme açısından önem taşıdığını ifade etti.

Seçmen listelerinin güncelleştirme işlemlerinin düzenli, çabuk ve ekonomik biçimde yapılmasını sağlamak ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bazı tedbirlerin alındığını dile getiren Vali Düzgün, şu bilgileri verdi; “İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında, nüfus müdürlüklerinin yapacağı işlemler ile yerleşim yeri değişikliği yapacaklar için 5490 sayılı kanun kapsamında numarataj çalışmasını yürüten belediyeler ve il özel idarelerinin ilgili birimlerinin mesai saatleri ile birlikte hafta sonu ve resmi tatil günlerinde çalışma yapabilmeleri sağlanmıştır. Seçmen kütüklerindeki kayıtlarını güncellemek isteyenler, adres değişikliği yapmış bulunanlar ya da köylerde yerleşim yeri değişikliği yapanlar, ilgili birimlere başvurarak işlemlerini rahatça gerçekleştirebilirler.” CİHAN

Yorumlar