Seçimlerde Yapılan Hilenin Belgesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yaptıkları itirazı değerlendiren Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'nun 35 sandıkta hata tespit ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Seçimlerde Yapılan Hilenin Belgesi

Oğuz Kaan Salıcı, Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk ile birlikte CHP'nin Levent'teki İl Başkanlığı binasında Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'nun yapılan itirazla ilgili kararını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. 

Salıcı, "Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararla yapılanların hata değil, sahtecilik olduğuna karar vermiştir. Kurul ayrıca, bu sahteciliği yapanlarla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etmiştir." dedi. 

Toplantıda CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk'ün itirazı sonucu Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararları okuyan Salıcı, "1033 nolu sandıkta CHP'nin belediye meclis oyları yönünden 101 oy yazıldığı ancak birleştirme tutanağına 1 oy olarak geçtiği, yine aynı sandıkta AKP'nin ilçe belediye meclis oyunun sayım cetvelinde 91 olduğu birleştirme tutanağına 191 olarak geçtiği, aynı sandıkta AKP'nin büyükşehir belediye başkanlığı oyunun 100 olarak çıktığı fakat birleştirme tutanağına 155 olarak geçtiği belirlenmiştir. 1057 nolu sandıkta CHP'nin belediye meclis oyunun 84 olduğu ancak 4 olarak birleştirme tutanağına geçtiği, yine aynı sandıkta AKP'nin oyunun 141 oy aldığı birleştirme tutanağına 221 oy olarak geçtiği... Dikkat ediyorsanız bu rakamlarda bir rakamın oynaması sonucu rakamlar değişiyor. Şimdi de size ıslak imzalı sandık tutanaklarıyla İlçe Seçim Kurulu'nun kendi bilgisayarlarına girerken yapmış olduğu tutanaklar arasındaki farkı açıklıyorum. 1126 nolu sandıkta CHP'nin büyükşehir belediyesi oylarında 127 olarak yazıldığı birleştirme tutanağına 27 oy olarak geçtiği yine aynı sandıkta AKP oylarının 109 iken 209 olarak geçtiği, aynı sandıkta CHP'nin ilçe belediye başkanlığında 113 olan oyunun 13 olarak birleştirme tutanağına geçtiği AKP'nin ise 99 olan oyu 199 olarak geçtiği tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı. 

"KAĞITHANE SEÇİMLERİNDE ALENİ BİR ŞEKİLDE CHP OYLARI AK PARTİ'YE KAYDIRILDIĞININ RESMİDİR"

Salıcı, Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'nun kararıyla ilgili olarak, "Yurttaşlarımız bu kararları insan hatası olarak görebilir. Yalnız burada ilçe seçim kurulu bütün bu tutanaklarda tahrifat yapıldığını, elle düzeltmeler yapılarak seçim sonuçlarının oynandığını açık bir şekilde kabul ediyor" diye konuştu. Salıcı, "Şimdi o kararı okumak istiyorum. 36 sandıkta yapılan hataların kalemle yapıldığı, hem sayı hem de yazıyla düzeltmeler yapıldığı, belli bir partiden diğer bir partiye aktarmalar yapıldığı ancak bu aktarmaların ancak bu aktarmaların hangi aşamada ve kimler tarafından yapıldığı sahte işlemlerin kim ve kimler tarafından yapıldığının tespiti için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar veriyor. Bu karar Kağıthane seçimlerinde aleni bir şekilde CHP'nin oylarının Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kaydırıldığının resmidir. İşte bu belge size seçimlerde hile, sahtekarlık yapıldığının ilçe seçim kurulu kararıyla açık örneğidir" ifadesini kullandı. 

"KAÇ TANE İLÇENİN SONUCU DEĞİŞİR?"

Oğuz Kaan Salıcı, "Kağıthane İlçe Seçim Kurulu almış olduğu kararlarıyla büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde CHP oyları 952, ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde 982, meclis üyeliği seçimlerinde de 1016 oy artıyor. Bu tür sahtekarlıklar diğer ilçelerde de yapıldıysa ve henüz tespit edilmediyse çünkü tespit edilmemesi için bilgisayara üzerinde oynama yapılıyor. Kaç tane ilçenin sonucu değişir? Biz bununla ilgili seçim kurullarının olabildiğince hızlı bir şekilde bu kararı da göz önünde bulundurarak bizim yapmış olduğumuz başvuruları değerlendirerek eğer farklı bir sonuç çıktıysa bunu bir an önce incelemelerini ve bunu karara bağlamalarını istiyoruz. 30 Mart seçimlerinde maalesef adil bir seçim yapıldığı ve bu seçimin sonucunda ortaya çıkan oyların vatandaşlarımızın gerçek oyları olduğu kanaati oluşmamıştır" dedi. 

"SEÇİM KURULLARINA DA FARE GİRMİŞ"

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın elektriklerin kesilmesiyle ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Salıcı, "Sayın bakan çıkıp trafolara kedi girdiğini söyledi. Trafolara kedi girdi, elektrikler kesildi. Öyle görünüyor ki seçim kurullarına da fare girmiş, oyları kemirmiş" diye konuştu.

İlçe Seçim Kurulu kararlarının çok açık olduğunu ifade eden Salıcı, "Elimizde karar var. Bu kararın içinde olan ve aslında birçok yerde de yapılmış olabileceği zannı oluşturan o sandıkta var olan seçmen sayısından daha fazla oy kullanıldığının ispatı da var. Hiçkimse 'evet sahtecilik olmuştur ancak seçim sonuçlarını etkilemez' diyemez. Hırsızlığın küçüğü büyüğü olmaz. Eğer sahtecilik olduysa ki bu seçimde olduğu çok açık bir şekilde ilçe seçim kurulunun vermiş olduğu kararla sabittir. Bu seçimin iptal edilmesi gerekir, bu toplantının ardından ilçe başkanımızla birlikte bu seçimin iptali için gerekli başvuruları yapacağız" diye konuştu.

ÖZTÜRK: "SEÇİMLERİN YENİDEN YAPILMASI GEREKİR"

Toplantıda konuşan Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk de CHP'nin Kağıthane'de 55 sandığın sonuçlarına itiraz ettiğini ve bunların 36'sının İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini belirterek, kurulun vermiş olduğu kararlarla seçimin yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Bizim 15'e yakın sandıkta 100'er oyumuz sistematik olarak kaydırılmış. Biz bu kararla İl Seçim Kurulu'na gideceğiz ve Yüksek Seçim Kurulu'na kadar taşıyacağız. Kanunsuzluk ve sahtecilik gereği seçimlerin iptalini isteyeceğiz. Eğer bir yerde sahtecilik varsa sonuca etki edip etmemesi önemli değil. 2208 nolu sandıkta seçmen sayısı 312, sandıkta oy kullanan seçmenlerin sayısı 362 olmuş. Birleştirme tutanağına göre geçerli oy 354, AKP 188 oy alırken bizim oyumuz aynen korunuyor yani 135...Ancak ıslak imzalı sandık tutanağında AKP'nin oyu 88...Önüne 1 koyarlar çünkü bu çok kolay. Seçim kurulunda bu şekilde tutanakların yüzde 90'ında tahrifatlar var. Seçimlerin iptal edilmesinin hukuka uygun olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğuz Kaan Salıcı, Üsküdar, Beyoğlu ve Küçükçekmece'de seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Üsküdar'da 1 ve 3 nolu ilçe seçim kurulları itirazlarımız reddedildi. 2 nolu kurulun itirazı sonuçlandırmasını bekliyoruz. Ondan sonra da İl Seçim Kurulu'na gideceğiz. Küçükçekmece'de ilçe seçim kurulundan henüz bir karar çıkmadı. Beyoğlu reddetti ancak ilçe seçim kurullarından kararlar geldikçe İl Seçim Kurulları'na gitmeye devam edeceğiz" dedi. 

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Bir gazetecinin, "İhsan Özkes kendisini yalnız hissettiğini, CHP'den yeterli desteği alamadığını söylemiş. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki bir soruya Salıcı, "Seçim süreci herkes için gerilimli ve duygusal bir süreçtir. Adaylar için özellikle duygusal bir süreçtir. Sayın Özkes daha sonra dün yaptığı basın toplantısında örgütün ve ilçe başkanının kendisinin yanında olduğunu ancak gecenin erken saatlerinde daha kuvvetli bir şekilde yapı ortaya çıksaydı belki farklı şekilde sonuçların olabileceğiyle ilgili kanaatleri olduğunu paylaştı. Dolayısıyla ben sayın Özkes'in son yapmış olduğu açıklamayı dikkate alıyorum. CHP örgütü İstanbul'da herhangi bir zafiyet göstermemiştir. 

Toplantının sonunda Oğuz Kaan Salıcı, Kağıthane İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararların fotokopisini basın mensuplarına dağıttı.

Yorumlar