Seçimin Faturası Ağır Oldu: 8 Ölü

Türkiye genelinde yapılan yerel seçimlere muhtarlar damgasını vurdu. Değişik şehirlerde sandık başında çıkan kavgalarda 8 kişi hayatını kaybederken en az 31 yaralının olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Seçimin Faturası Ağır Oldu: 8 Ölü


ŞANLIURFA'DA MUHTARLIK KAVGASI: 6 ÖLÜ

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde meydana gelen muhtarlık kavgasında 6 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Okul önünde bekleyerek seçmenden oy isteyen iki muhtar adayı arasında çıkan tartışmada kan aktı. Olayın, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Yuvacalı köyünde iki aşiret arasında meydana geldiği belirtiliyor.

Sinka aşireti ve Kava aşireti arasında muhtarlık seçimi yüzünden meydana gelen olayda, Orhan T. Semih Ç., Ethem Ç., Davut Ç. Bedirhan Ç. ve Süphi T. olmak üzere 6 kişi öldü.

Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada 10 kişi yaralandı. Yaralılar Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çok sayıda ambulans ve jandarma ekibinin sevk edildiği köyde jandarma olaya müdahale etmekte zorlandı. Jandarma havaya ateş açarak olayları yatıştırmaya çalıştı. Yaralıların tedavisi devam ediyor.

Yine Şanlıurfa’da sandık başında seçmenler arasında kavga çıktı. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Çiftlik köyünde bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan olayda 6 kişi yaralandı. Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü.

4’ü ağır ve 2’si hafif olmak kavgada yaralanan M.Ö (35), E.Ö (64), S.Ö (25), H.Ö(55),A.E (41) ve S.E (49) Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HATAY'DA SEÇİM KAVGASI: 2 ÖLÜ, 9 YARALI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeniyle çıkan tartışmada 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y. isminde bir kadın ve İ.B. isimli bir erkek hayatını kaybetti. Kavgada biri ağır olmak üzere yaralananlar Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Köyün girişinde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Antakya'dan köye komando birlikleri sevk edildi. Köye gazetecilerin girişleri ise yasaklandı. Köy girişinde ambulanslar bekletilirken jandarma köye giriş yapan tüm araçlarda arama yaptı.

YOZGAT'TA MUHTARLIK SEÇİMLERİNDE ÇIKAN KAVGADA 3 KİŞİ YARALANDI


Yozgat'ta muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Yozgat'ın merkeze bağlı Türkmensarılar köyünde, muhtar adayları Hasan Duyar ile Mehmet Özipek'in yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle 3 kişi kafalarına aldığı taş ve sopa darbeleriyle yaralandı.

Yaralanan Hanifi Avcı(27), Selami Avcı (38), Adem Avcı (46), ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Köyde jandarma tarafından güvenlik tedbirleri alınırken, hastanede ise polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

RİZE'DE SEÇİMDE KAN AKTI

Rize'nin merkeze bağlı Küçükçayır köyünde seçim işlemleri sırasında iki kişi arasında çıkan tartışmada bir uzman çavuş silahla yaralandı.

Küçükçayır köyündeki bir ilköğretim okulunda Ali T. (30) ile Şakir G. (50) arasında kendi adaylarına oy verme meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu olaya jandarma ekipleri müdahale etti. Şakir G.'nin silahından çıkan kurşun Uzman Çavuş Korhan Soylu'ya (35) isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Soylu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaydan sonra firar eden Şakir G., jandarma ekibi tarafından evinde gözaltına alındı.

HUSUMET SANDIK BAŞINDA PATLAK VERDİ

Antalya'nın Kemer ilçesinde aralarında husumet bulunan iki kişi, oy sandığı başında karşılaşınca kavga etti. Silah kullanılan kavgada iki kişi yaralandı.

Olay, Kemer'in Aslanbucak Mahallesi'ndeki Mustafa Rüştü Tuncer Ortaokulu'nda meydana geldi. Aralarında önceden husumet olan iki kişi oy kullanmak için geldikleri okulda karşılaştı. Hasımlar arasındaki tartışma kavgaya dönüşünce taraflar silaha sarıldı. Kurşunlarla yaralanan iki kişi hastaneye kaldırıldı. Polis, okulda ek güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saat 17.00 itibariyle ülke genelinde oy verme işlemi sona erdi. Doğudaki 32 ilde 07.00'da başlayan oy verme işlemi, 16.00 itibariyle tamamlanmıştı. Diğer illerde ise 08.00'da başlayan oy verme işlemi de 17.00'da sona erdi.
 

Yorumlar