Seçim günü Orta Karadeniz'de karla karışık yağmur bekleniyor

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Orta Karadeniz Bölgesi’nde, cuma günü öğleden sonra yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girecek.

Google Haberlere Abone ol
Seçim günü Orta Karadeniz'de karla karışık yağmur bekleniyor

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Orta Karadeniz Bölgesi’nde, cuma günü öğleden sonra yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girecek. Seçim günü ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur olması bekleniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) tarafından yapılan açıklamaya göre bölgede yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem ile cumartesi akşam saatlerinden itibaren kuzeyden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Seçim günü için vatandaşları yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran BTUM, cumartesi ve pazar günü meydana gelmesi beklenen kar yağışı ile sıcaklıklarda ani düşüşlere dikkat çekti. Seçim sabahı iç ve yüksek kesimlerde beklenen kar yağışı ile buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Sıcaklıklardaki ani değişimin, kar yağışı, buzlanma ve don ile beklenen kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, gribal enfeksiyon, baca gazı zehirlenmeleri gibi konularda ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini hatırlatan Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada şöyle dedi: “Bu akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde görülecek lokal yağışların ardından, cuma öğle saatlerinden itibaren yağışlı sistemin yaklaşmasıyla birlikte, bölgenin batı kesimlerinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren bölge geneline yayılacağı tahmin ediliyor. Cumartesi günü aralıklarla devam edecek sağanak yağmurun, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı sistemin pazar sabah saatlerinde Samsun'un doğu ilçeleri ile Ordu çevrelerinde görüldükten sonra bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Lodosun etkisi ile bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıklarının cumartesi günü rüzgarın kuzeye dönmesiyle önce mevsim normallerine, akşam saatlerinden itibaren ise kuzeyden gelecek soğuk havanın etkisi ile mevsim normallerinin 4 ile 6 derece altına gerileyeceği, hafta başından itibaren ise hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde hafif, iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.” CİHAN

Yorumlar