Seçim değerlendirme toplantısı yapıldı

Nevşehir’de yerel yönetimler seçimi öncesinde seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Seçim değerlendirme toplantısı yapıldı

Nevşehir’de yerel yönetimler seçimi öncesinde seçim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Mehmet Ceylan başkanlığında valilik salonunda yapılan toplantıda, seçimin başlangıç tarihi ile oy verme gününe kadar olan süreçte uyulması gereken usul ve esaslar hakkında siyasi parti temsilcilerine bilgi verildi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya seçimlerle ilgili işlemlerden sorumlu Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, seçime katılacak siyasi partilerin il başkanları, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Serdar Kaya, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Abdurrahman Tosun ve Hilmi Umay ile İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ali Demirel de katıldı. Vali Ceylan yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvim doğrultusunda propaganda çalışmalarının devam ettiğini ve bugüne kadar Nevşehir’de olumsuz herhangi bir olayın yaşanmadığını belirtti.

2972 Sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8. Maddesinin 1. Fıkrasını hatırlatan Vali Ceylan, burada yer alan 'Mahalli idareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür' hükmüne istinaden mahalli idareler seçimlerinin 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacağını kaydetti.
Yüksek Seçim Kurulu’nca kabul edilen günde yapılacak mahalli idareler seçiminde uygulanacak seçim takviminin işlediğini belirten Ceylan, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Yapılan bu toplantıda 298 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat ile Yüksek Seçim Kurulu kararları çerçevesinde seçim süresinde uyulması gereken usul ve esaslarla ilgili bilgilendirme yapılacağını ifade eden Ceylan, bu konularda siyasi parti temsilcilerinin görüş ve önerilerini almak istediğini belirtti.

Ardından seçim süresinde uyulması gereken usul ve esaslarla ilgili Vali Yardımcısı Nurettin Ateş tarafından bir sunum yapıldı. Vali Yardımcısı Nurettin Ateş sunumda açık ve kapalı yerlerde propaganda, seçim büroları, basın iletişim araçları ve internete propaganda, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtımı, propaganda yayınlarına ilişkin yasakları anlattı. Ateş ayrıca ilan ve reklam yerleri, ilan ve reklam yerleri ile ilgili yasaklar, matbua dağıtımı, seçim süresince yapılamayacak işler, seçim propaganda serbestliğinin başlangıç tarihi olan 20 Mart 2014 tarihinden itibaren oy verme gününü takip eden güne kadar olan süre içerisindeki yasaklar konusunda da bilgilendirme yaptı. Ateş, sandık alanı, sandık alanında bulunabilecekler, sandık alanındaki yasaklar ve yapılamayacak faaliyetler, sandık çevresi, sandık çevresinde bulunabilecekler ve bina sorumluları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. CİHAN

Yorumlar