Seçim çalışmasına memur transferi iddiası

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Bayındır Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personelinin, seçim çalışmalarında kullanılan belediye ambulanslarında görevlendirildiğini iddia ederek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacakl.

Google Haberlere Abone ol
Seçim çalışmasına memur transferi iddiası

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Bayındır Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personelinin, seçim çalışmalarında kullanılan belediye ambulanslarında görevlendirildiğini iddia ederek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Belediye ambulansıyla birlikte personelin de çalışmalara katılması sebebiyle hizmette zaman zaman aksama yaşandığını öne süren Doğruyol, düzenlediği basın açıklamasıyla yaşananlara tepki gösterdi. İktidarın ya da belediye başkanlarının memurlar üzerinde siyasi baskı kurmasının dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyleyerek, "Pek çok memura, siyasi iradenin talebi ve amirlerin baskısıyla kendi istekleri dışında açılışlara, temel atma törenlerine katılma talimatı verilmektedir. Mesai saatleri içinde verilen talimatlar, bazen memurun resmi izinli olduğu hafta sonlarında dahi verilebilmektedir. Devlet memurları, devletin somut varlıklarıdır.” dedi. Personel açığı sebebiyle çalışanlara nöbet izni dahi verilmeyen Bayındır Devlet Hastanesi’nde, usulsüz görevlendirmelerle sağlık personelinin zor durumda bırakıldığını ifade eden Doğruyol, “Devlet memurlarının bu tür siyasi çalışmalarda kullanılması kanuna uygun değildir.” diye konuştu.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Doğruyol, sözlerine şöyle devam etti: “Bayındır Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık personeli, görevi olmamasına rağmen usulüne uygun olmayan görevlendirmeyle Bayındır Belediyesi’ne ait ambulansla köylere sağlık hizmeti sunumu için gönderilmektedir ki bahsi geçen köylere aile hekimlerimiz, her hafta belli günde sağlık hizmeti götürmektedirler. Kaldı ki Bayındır Devlet Hastanesi'nde personel açığı olması sebebiyle bu günlerde personele nöbet izni dahi verilememektedir ve bu görevlendirmeler halen devam etmektedir. Pek çok görevlendirmeler de yazısız, sözlü yapılmaktadır. Maalesef idarecilerimiz, memuriyette sözlü görevlendirmenin olmayacağından da bihaberdir. Hepimizin malumu olduğu gibi seçim arifesinde, seçim çalışmalarının zirve yaptığı bugünlerde devlet memurlarının bu tür siyasi çalışmalarda kullanılması, ne kanuna ne de etik olarak uygun değildir. Sendika olarak bizim görevimiz, üyelerimizin hakkını hukukunu korumaktır. Hastanede çalışan bir devlet memurunu belediye aracıyla köylere göreve gönderme yetkisi, bir başhekim muavininin görevi değildir. Kurumlar arası görevlendirme, eğer olağanüstü bir durum varsa ya da ancak ve ancak vali onayıyla yapılabilir. O da kamu yararı var ise yapılabilir.”

Öte yandan yapımı devam eden ve henüz kaba inşaatı bile tamamlanmayan Çiğli Devlet Hastanesi ile ilgili olarak bazı kişilerin vatandaşlara, eleman arandığına dair mesaj yolladığını söyleyen Ahmet Doğruyol, “Mesajın sonunda bir de telefon numarası bırakılmış. Daha inşaatı devam eden bir yerde eleman mı aranır? Oranın bitmesi en az bir yıl sürer. İşi gücü olmayan ve asgari ücretle çalışacak olan vatandaşlarımızın duygularıyla alay ediliyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar