"Seçilmişliğin gücünü bilin"

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtar camiasının çok güçlü olduğunu belirterek," Seçilmiş kişi olarak muhtarlarımız gücünü bilemiyor. Diğer seçilmişler gibi biz siyasi irade gibi değiliz....

Google Haberlere Abone ol
"Seçilmişliğin gücünü bilin"

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtar camiasının çok güçlü olduğunu belirterek," Seçilmiş kişi olarak muhtarlarımız gücünü bilemiyor. Diğer seçilmişler gibi biz siyasi irade gibi değiliz. Bizler hür iradeyle seçilmiş bir toplumuz. O bakımdan siz gücünüzü bilin. 20 sene bir fiil muhtarlık yaptım. O zamanlarda yaptığım toplantılara ben bir muhtardım ama dönemin cumhurbaşkanı da, başbakanları da geldi. Hepiniz bir cevhersiniz ama seçilmişliğin gücünü bilin.” dedi.

Osmaniye Muhtarlar Derneği'nin ziyaret eden genel başkan Özünal, Türkiye’yi karış karış dolaşacağını ifade ederek, “Sizlerden ricam, birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Beraberliğin olduğu yerde dirlik olur, dirliğin olduğu yerde iyi hizmetler olur. Örneğin muhtarlarımızın Bağkur primlerini, elektrik su, internet giderlerini devletin karşılaması yönünde çalışmalarımız var. Artık muhtarlıkları artık ciddi bir kurum haline getirmek istiyoruz. Ülke genelinde 75 milyona karşılık gelen nüfusu 53 bine yakın muhtarlarımız temsil ediyor. Bu temsil gücünü daha etkili hale getirmek için siyasetçilere önemli işler düşüyor. Bir tarafta yetkiyi vereceksin, bir taraftan sorumluluğu isteyeceksin, biz bunu istiyoruz. Biz görevden hizmetten kaçmıyoruz. Daha çok hizmetin üzerine gideceğiz. Elimiz kolumuz bağlı olduğu halde yeteri kadar hizmeti verebilmemiz için yasal yetkiler gerekir. Örneğin iki türlü muhtarlık var. Birisi köy diğeri mahalle muhtarlığı, birinin tüzel kişiliği var diğerinin ise yok. Siyasi irade bunu artık görsün. Mahalle muhtarı da köy muhtarı da artık aynı olsun, eşit olsun istiyoruz. Bu konularda çalışmalarımız, toplantılarımız devam edecek.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar