Seçildikten sonra kaza kurşunu ile yaralanan BDP'li başkan taburcu oldu

Yerel seçimlerde BDP’den Artuklu ilçesi belediye başkanlığını kazandıktan sonra Gökçe beldesinde akrabaları arasında çıkan kavgada kaza kurşunu ile yaralanan M.

Google Haberlere Abone ol
Seçildikten sonra kaza kurşunu ile yaralanan BDP'li başkan taburcu oldu

Yerel seçimlerde BDP’den Artuklu ilçesi belediye başkanlığını kazandıktan sonra Gökçe beldesinde akrabaları arasında çıkan kavgada kaza kurşunu ile yaralanan M. Emin Irmak tedavi gördüğü Diyarbakır Tıp Fakültesi'nden bügün taburcu oldu. Irmak, vücuduna giren kurşunla bundan sonraki hayatını devam ettireceğini açıkladı.

Uzun araç konvoyu ile Mardin’e gelen Belediye Başkanı Irmak şehir girişinde BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz, BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım ve partililer tarafından karşılandı. Sağlık durumu iyi olan M. Emin Irmak basın mensuplarına açıklamada bulundu. Artuklu Belediye Başkanı M. Emin Irmak, bundan sonra göğsünde kurşun çekirdeği ile bu şekilde yaşamını devam edeceğini belirterek,"
30 Mart yerel seçimlerde bütün engellemelere ve zorluklara rağmen büyük bir başarıyla kazandık. Dolayısıyla bizim de bir heyecanımı vardı. Bizim Sellahe (Gökçe) köyünde muhtarlık için bir aşiretin birbirine girmesi sonucunda biz de onları bir araya getirmek için köye gittik. 300-500 insanı bir araya getirdik. Bu işlemleri bitirdikten sonra tam ayrılmak üzereyke,n yine muhtarlıkla bağlantılı iki tane insanın birbirine laf atması sonucu, ufak bir çatışma oldu. Seken bir kurşun bana isabet etmiştir ve o kurşun benim vücudumdadır. Orada kalmasında doktorlar zararlı olmadığı söyledi ben de kabul ettim.” dedi
Olayda herhangi bir kasıt olmadığını ifade eden Irmak, şöyle konuştu,” Kürdistan’da ve Güneydoğu'da çok yerde partimizin ideolojisinin girmediği hâkim olmadığı alanlarda, ufak tefek şeyler için insanlar birbirlerini öldürebiliyor. Biz bunu engellemek için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor. Yani işte biliyorsunuz son bir ay içinde, 4 insan öldürüldü. Mardin’de her iki tarafa baktığınız zamanda partimizin ideolojisinin olmadığı ailelerdir. Konunun yaygınlaştırılması için sayın vekilim, il başkanımla ile birlikte çaba harcayacağız. Herkese teşekkür ediyorum. Mardin halkının bu şekilde sahiplenmesini Sayın vekilimize ve il başkanımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu
CİHAN

Yorumlar