Seçer, Tevfik Sırrı Gür stadı ile ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, TOKİ’nin Mersin’deki tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı yıkarak yerine AVM ya da 5 yıldızlı otel yapacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Başbakan’ın 13 Mart’taki Mersin mitinginde...

Google Haberlere Abone ol
Seçer, Tevfik Sırrı Gür stadı ile ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, TOKİ’nin Mersin’deki tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı yıkarak yerine AVM ya da 5 yıldızlı otel yapacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Başbakan’ın 13 Mart’taki Mersin mitinginde stadı yıkarak, modern bir kent meydanı yapmak istediklerini söylediğini ifade eden Seçer, “TOKİ, Başbakan Erdoğan’ın verdiği sözü mü yerine getirecek mi?” diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 63 yıl boyunca hizmet veren tarihi Tevfik Sırrı Gür stadının yıkılıp, yerine AVM ya da 5 yıldızlı otel yapılmasına yönelik iddiaları Meclis gündemine getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimden önce Mersin mitinginde stadın yerine modern bir kent meydanı yapmak istediklerini söylediğini hatırlatan Seçer, “TOKİ, Başbakan’ın verdiği sözü yerine getirecek mi?" diye sordu.

Seçer, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, TOKİ’nin Yenişehir Belediyesi’ne 2 ayrı yazı gönderdiğini, yazılarda AVM ve 5 yıldızlı otel projesinin gündeme getirildiğini vurgulayarak, "Yenişehir Belediyesi her iki projeye de olumsuz görüş bildirdiğini açıklamıştır. Mezitli Belediyesi de Mersin’e yeni stat yapma karşılığında, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı alan TOKİ’nin stadın arazisi için emsal 3 ticari alan imar planı yapmak istediği yönünde duyumlar aldıklarını bildirmiştir." dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında TSG Stadı’nın yerine yeşil alan ve kent meydanı yapılması için temenni kararı alındığını kaydeden Seçer, şöyle devam etti: "Başbakan, yerel seçim öncesinde 13 Mart 2014 tarihinde düzenlediği Mersin mitinginde de Mersin’in bir meydanı bile olmadığını söylemiş ve belediyeyi suçlamış; ‘Şu Mersin’in bir meydanı bile yok. Bu nasıl belediye? Bu nasıl belediyecilik? Biz böyle dar bir caddede miting yapmak zorunda mıydık? Bu seçimi aldığımızda, nasıl olsa 25 bin kişilik stadı yaptık. İnşallah bu stadı yıkarak modern bir kent meydanı yapacağız. Mersinli hem bu meydanda mitingini yapacak hem gelip gezebilecek” açıklamasını yapmıştır."

TOKİ’NİN PLANLARI NELER?

Stadın son hukuki ve hak sahipliği durumunun açıklanmasını isteyen Seçer, TOKİ’nin statla ilgili planlarının olup olmadığını, varsa bunların açıklanması gerektiğini söyledi. Seçer, Bakan Güllüce’ye şu soruları yöneltti:

“-TOKİ’nin Mersin’deki tarihi stadı yıkarak yerine alışveriş merkezi ya da 5 yıldızlı otel yaptırma yönünde bir projesi bulunmakta mıdır?

-Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yerine park ya da kent meydanı yapılması yönünde bir çalışma var mıdır?

-TOKİ, Başbakan Erdoğan’ın Mersin mitingindeki konuşmasında verdiği sözü yerine getirecek midir?

-TOKİ; Büyükşehir Belediye Meclisi, Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın arazisinde ticari yapılaşmaya izin verilmemesi, alanın park ya da kent meydanı olarak düzenlenmesi yönünde aldığı tavsiye kararını hayata geçirecek midir?

-Büyükşehir Belediye Meclisi’nin TSG Stadı için aldığı temenni kararını uygulamayı düşünüyor musunuz? Son beş yılda TOKİ’ye Mersin’in dışındaki kaç belediyeden “temenni kararı” niteliğinde öneri gitmiş, bu önerilerden kaçı kabul edilmiştir?”

CİHAN

Yorumlar