Sebahat Tuncel'e hakaret etti, 74 gün hapis yatacak

BDP milletvekili iken emniyet müdürü Murat Çetiner'e attığı tokat sonrasında Sebahat Tuncel'i arayarak tehdit ve hakaret ettiği iddiası ile açılan davada, 74 gün hapis cezasına çarptırılan Sedat Balaban, kendisine verilen cezayı paşa paşa...

Google Haberlere Abone ol
Sebahat Tuncel'e hakaret etti, 74 gün hapis yatacak

BDP milletvekili iken emniyet müdürü Murat Çetiner'e attığı tokat sonrasında Sebahat Tuncel'i arayarak tehdit ve hakaret ettiği iddiası ile açılan davada, 74 gün hapis cezasına çarptırılan Sedat Balaban, kendisine verilen cezayı paşa paşa yatacağını söyledi.

Atatürk Anıtı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sedat Balaban "Biraz sonra teslim olacağım. Ben onlardan hiçbir zaman korkmadığımı ve devletin verdiği cezaya razı olarak az sonra savcılığa teslim olacağım. Savcılık makamı da gereken işlemleri yapacak. Ben BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'e tehdit ve hakaretten ceza aldım. Kendisi bir emniyet müdürümüze tokat atmıştı. Ben çok sinirlendirdim. O anda cinnet getirdim. Kendilerini aradım. Bir daha böyle bir şey yapmaları halinde, kendilerini indireceğimi söyledim. Onlarda beni mahkemeye verdi. Mahkeme 'berat' kararı verdiği halde dava Yargıtay yoluyla dava tekrar açıldı. 74 gün ceza aldım. Bana verilen cezaya razıyım. Paşa paşa yatarım. Hiç bir zaman da onlardan çekindiğim de yok. Bana hakaretten ceza veriliyor. Şimdi izliyoruz. Bayrak indiriliyor. O kadar polis araçları, jandarma araçları yakılıp yıkılıyor. Sağ sol kundaklanıyor. Bana bir tanesi söylesin, savcılar söylesin. Ceza verilen şöyle bir kağıt var mı? Bana verilen ceza onlara da verilsin. Ben devletimin verdiği cezaya karşı değilim. Yatarım hiç sorun değil. Onlar benden daha fazla can yakıyor, devlete daha fazla hakaret ediyor. Bu insanların cezalandırılması gerekiyor." dedi.

Yürüyerek Zonguldak Adliyesi'ne giden Sedat Balaban, adliyede, yaptığı görüşme sonrasında kendisi için verilecek olan kararı bekleyeceğini söyledi. Sedat Balaban'ın hastalığıyla ilgili raporu adli makamlara teslim ettiği, hapse girip girmeyeceğine ise adli makamların karar vereceği öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar