Sebahat Tuncel, müzakere bakanlığı kurulmasını istedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkların Demokratik Partisi(HDP) Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıl dönümü dolayısıyla Aksaray’da eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sebahat Tuncel, müzakere bakanlığı kurulmasını istedi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Halkların Demokratik Partisi(HDP) Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıl dönümü dolayısıyla Aksaray’da eylem yaptı. Eylemcilere seslenen HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, müzakere bakanlığı kurulmasını istedi. Tuncel, kurulacak müzakere heyetinin Abdullah Öcalan’la görüşebilmesini de isteklerine ekledi.

Saraçhane Parkı’nda toplanan eylemciler, Abdullah Öcalan posterleri ve sloganlar eşliğinde Aksaray Meydanı’na yürüdü. BDP yöneticileri buradan eylem için gelen partililere seslendi. HDP milletvekili Sebahat Tuncel de Abdullah Öcalan’ın barış sürecine katkılarından bahsederek, “Bu ülkeyi yönetenler Sayın Öcalan’ın emeğine çabasına rağmen hala gerekli adımları atmış değiller. Sayın Başbakan, bir yıldır cenaze gelmiyor diye övünüyor. Doğru bir yıldır cenazeler gelmiyor. Bir yıldır bu ülkede kürdü, türkü, lazı, çerkezi birbirine daha iyi bakıyor. Barış için daha çok yan yana geliyor. Ama bu Başbakan sayesinde değil. Kürt halkı önderi Sayın Öcalan sayesinde.” diye konuştu.

Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasını isteyen Tuncel, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de yeni bir hukuk oluşturacaksa Türkiye halkları kardeşçe bir arada yaşacaksa Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması gerekir. Silahlar tamamen gömülebilir. Ama bunun için bazı adımlar atılması gerekiyor. Hükümetin bu süreci seçim sürecine göre oyala taktiği kabul edilemez.”

Tuncel, bu süreçte yapılması gereken şeylerin olduğunu belirterek isteklerini şöyle sıraladı: “Müzakere bakanlığı kurulsun. Bu süreç yasal statü haline getirilsin. Müzakere heyetleri oluşturulsun ve bu müzakere heyetleri İmralı’da Sayın Öcalan’ın ziyaretine gidebilsin. Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz. Barış karşılıklı güven ister. Dünyada da böyledir. Şimdi tarafların birbirini tanıması söz konusu. Sayın Öcalan’la devlet heyeti gidip görüşüyor. Şimdi güven artırıcı adım atma zamanı. Kürt hareketi kendi üzerine düşen görevi yaptı. Şimdi sıra devlette. “

Eylemde, Öcalan’ın resmiyle birlikte ‘Karanlıklar seninle aydınlanacak’ yazılı pankart dikkat çekti. Konuşmalardan sonra eylem için gelen guruplar olaysız şekilde dağıldı.



CİHAN

Yorumlar