Sebahat Tuncel: Halkımız bundan sonra kendini koruyacaktır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Fethiye’de HDP bürosuna yapılan saldırı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nı uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Sebahat Tuncel: Halkımız bundan sonra kendini koruyacaktır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Fethiye’de HDP bürosuna yapılan saldırı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nı uyardı. Tuncel, "Biz İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama bekliyoruz. Madem devlet koruyamıyor, halkımız bundan sonra kendini koruyacaktır. İnsanlar korunmasız falan değildir. Şunun da altını çiziyoruz. Biz kavgadan kaçanlar değiliz.” dedi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde, HDP ilçe binasının açılışını protesto eden bir grup, dün HDP binasını taşladı. Yaşanan gerginlik sebebiyle meydana gelen olaylar gece de devam etti. HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ortak bir açıklama yaptı. Yapılan saldırıyla birlikte gladyonun devreye girdiğini ifade eden Sebahat Tuncel, “Bu provokasyonlar bir merkezden yönetiliyor. Düğmeye basılmış durumda. Direk güvenlik görevlilerinin bu işe müdahil olması, olayların bir merkezden yönetildiğinin göstergesidir. İçişleri Bakanlığı’nı açıklama yapmaya davet ediyorum. Yerelde bazı sorunlar olduğunu öğrendik, tespit ettik ve bu durumu kendilerine söyledik. Devlet nasıl böyle bir durumu tespit edemez? Berkin Elvan için hastanede bekleyenleri gözaltına alıyorlar. Ama bu ülkede seçim faaliyetini engelleyenleri tespit edemiyorlar.” diye konuştu.

'BİZ KAVGADAN KAÇANLAR DEĞİLİZ'

Fethiye’deki olaylar olmadan önce Muğla Valisi ile görüştüklerini dile getiren Tuncel, “Vali bize ‘Merak etmeyin.’ dedi. Biz İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama bekliyoruz. Madem devlet koruyamıyor, halkımız bundan sonra kendini koruyacaktır. İnsanlar korunmasız falan değildir. Şunun da altını çiziyoruz. Biz kavgadan kaçanlar değiliz. Buradan Türkiye kamuoyuna sesleniyorum. Kim kavgadan yana? Kim bizi kavgaya çekiyor? Bir aydır Türkiye halklarına sorumluluğumuz gereği duruyoruz. Bir aydır kitlemize, ‘Bizi, bu çelişkinin içerisine çekmeye çalışıyorlar. HDP’yi terörize etmeye çalışıyorlar. Sürekli bir güvenlik sorunu diye üzerimize gelmeye çalışıyorlar.’ diyoruz. Başından beri medya haberleri ‘HDP gerginliği’ olarak veriyor. Gerginlik çıkaran biz değiliz. Gerginlik çıkaranlar bize saldıranlar. Parti binalarımızı yakmak isteyenlerdir. Partinin eş başkanlarını linç etmek isteyenlerdir. Şimdi gerginlik çıkaran kim? Dikkat edin üslubumuzu korumaya çalışıyoruz. Türkiye’yi asıl bölmek isteyenler Fethiye’de, Aksaray’da, Ordu’da ortaya çıkanlardır.” ifadelerini kullandı.

Böyle bir saldırıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını anlatan Tuncel, “Tabelamız indikten sonra, CHP’den Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu twitter’dan açıklama yaptı. Ancak, AKP’den, CHP’den ve MHP’den resmi bir açıklama gelmedi. Bu, bunu onaylamak demektir. Gündemin değiştirilmesi işlerine geliyor. Bu saldırıyı yapanlar bizim geri adım atmamızı mı istiyor. Herkes bunu bilsin bir adım ileri atıyoruz.” şeklinde konuştu.

KÜRKÇÜ: ÇAĞLAYAN NEFRET SÖYLEMİ KULLANIYOR

Saldırının, bu yıl içerisinde gerçekleşen 20. olay olduğunu ifade eden Ertuğrul Kürkçü, bu tür olayların barışı tehdit ettiğini söyledi. Eski bakan Zafer Çağlayan’ın Zerdüşt, Yahudi ve Ateistler ile ilgili söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine ise Kürkçü, Çağlayan’ın ultra milliyetçi bir söylem kullandığını ve nefret söylemini teşvik ettiğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar