Şeb-i Arus törenlerine yaklaşık 53 bin kişi katıldı

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine yaklaşık 53 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Şeb-i Arus törenlerine yaklaşık 53 bin kişi katıldı

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine yaklaşık 53 bin kişinin katıldığını açıkladı. Törenlerin genel olarak arzu edilen bir şekilde geçtiğini dile getiren Konya Valisi Muammer Erol, herhangi bir aksaklık yaşanmadan törenlerin tamamlandığını söyledi.

    Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Valilik, Belediye, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Erol, etkinliklerin amacının Mevlana’yı anlamaksa bunu 11 güne sığdırmak yerine yıl içine yayarak programlar yapması gerektiğini söyledi.

    Vali Erol'un ardından bir sunum gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, 53 bin kişinin törenleri takip ettiğini dile getirdi. Şeb-i Arus haftasında 9 bin ziyaretçinin de farklı kültür sanat etkinliklerini ve bilimsel etkinlikleri takip ettiğini aktaran Çıpan, “Ayini şerifler başta olmak üzere mesnevi dersleri, konferanslar, uluslararası sempozyumlar, çalıştay, söyleşi, panel, şiir dinletisi, konser ve sergiler ile ödül törenleri icra edildi.” dedi. Çıpan, toplamda 130'un üzerinde kültür sanat ve bilim faaliyeti gerçekleştirildiğini aktardı.

    AKYÜREK: TAKLİT PROGRAMLARDA ARTIŞ OLDU

    Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Şeb-i Arus törenlerini taklit edenlerin de bu yıl sayısının arttığına dikkat çekti. Akyürek, dünyanın her ülkesinden etkinliklerin arama programlarıyla takip edildiğini dile getirerek “Sadece e-bilet ile ilgili arama 500 bin civarındadır. Uluslararası ilginin artması, tabi konuyla ilgili çalışma yapanların sayısını arttırdığı gibi taklit etmek isteyenleri bu konuda farklı şekilde konuyu değerlendirmek isteyenlerin de sayısı artmıştır.” dedi.

    Konya’nın programlara iyi adapte olduğunu ve bunun sonuçlarını aldıklarını da vurgulayan Akyürek, törenlerin bu yıl Konya’ya ve halka mal olduğunun görüldüğünü ifade etti. Akyürek, “Daha önce halkın katılımı, desteği ve kurumların yoğun çabası bu çaplı değildi. 150'ye yakın bu programda birçok kurumumuzun, kuruluşumuzun desteği var. Türkiye'de bu yoğunlukta başka bir program bulunmamaktadır. Programlara katılım ve programın kalitesi, çeşitliliği artmıştır.” şeklinde konuştu.

    Selçuk Üniversitesi adına faaliyetleri Mevlana Araştırma Enstitüsü’nün yürüttüğünü dile getiren Rektör Hakkı Gökbel, diğer üniversitelerin de akademik çalışmalarıyla önemli katkılar sağladığına değindi.

    Toplantıya KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Ömer Torlak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Muahmmet Uğur Kaleli de katıldı. CİHAN

Yorumlar