Şeb-i Arus töreninin aynısı Manisa'da da yapılacak

Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin aynısı Manisa’da da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Şeb-i Arus töreninin aynısı Manisa'da da yapılacak

Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin aynısı Manisa’da da yapılacak. Manisa Mevlana Düşüncesi Araştırma Derneği (MEDAR), Valilik, İl Özel İdaresi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenleyeceği Şeb-i Arus töreni, 21 Aralık 2013 Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak.

MEDAR Başkanı Veysi Dörtbudak, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile birlikte Sultan Kafe’de düzenlediği basın toplantısında, tören hakkında bilgi verdi. Manisa’da bu etkinliği yapmalarının sebebinin, Konya’ya gidemeyenlere aynı manevi duyguyu yaşatmak olduğunu söyledi. Bu kararlarını yetkili kişilere aktardıklarında olumlu karşıladıklarını ve gereken desteği verdiklerini belirten Dörtbudak, programın tasavvuf musikisi konseriyle başlayacağını, şiir dinletisiyle devam edeceğini kaydetti. Dörtbudak, “Arkasından klasik usulde olan sema programı içinde Mesnevi–i Şerîf sohbeti yapılacak. Devamında da Mevlevi mukabelesi olacak.” dedi. Dörtbudak, etkinliği yapacak ekibin Konya’da Şeb-i Arus etkinliklerini yapan ekip olduğunu söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz da törene bütün Manisalıları beklediklerini bildirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse ise Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gidemeyenlerin üzülmemesi gerektiğini, aynısının Manisa’da da yapılacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar