SDÜ, hastanesinde 42 ülkeden insan ağırladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2013 ve 2014 yılının ilk beş ayında 42 ülkeden yabancı uyruklu hastalara sağlık hizmeti verdi. Türk insanının eskiden yurt dışına tedaviye gittiğini hatırlatan SDÜ...

Google Haberlere Abone ol
SDÜ, hastanesinde 42 ülkeden insan ağırladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2013 ve 2014 yılının ilk beş ayında 42 ülkeden yabancı uyruklu hastalara sağlık hizmeti verdi.

Türk insanının eskiden yurt dışına tedaviye gittiğini hatırlatan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları aktardı: “Hastanemizde 'Uluslararası Sağlık Merkezimiz' ve 'Hasta İlişkileri Birimimiz' çalışmalarını sürdürüyor. Tanıtımlara devam ediyor; internette İngilizce, Rusça, Almanca olarak da hastanemiz hakkında bilgi sunabiliyoruz. Hastanemizin kalitesi ve yakaladığı yüksek standartlar dünya hastaneleriyle boy ölçüşecek noktada. Uluslararası kalitede hizmet verildiği ve nitelikli öğretim üyelerince uygulanan tedavilerin hizmet bedelleri Avrupa ülkeleri ve ABD’ye göre daha düşük olduğu için hastanelerimiz cazip oluyor ve tercih ediliyor.”

Yorgancıgil, gelen misafirlere Isparta'nın doğal ve kültürel zenginliklerinin de aktarıldığını ifade etti. Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin uluslararası sağlık sigortası kuruluşlarından sigortalanan hastalara da tedavi hizmeti verdiğini, bunun yanında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da yurt dışı sağlık sigortalarından yararlanarak hastanelerinde işlem yaptırabildiğini aktardı.

CİHAN

Yorumlar