Scrabble yarışmasında ödüller sahibini buldu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6. Scrabble (İngilizce Kelime Türetme) yarışması sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Scrabble yarışmasında ödüller sahibini buldu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 6. Scrabble (İngilizce Kelime Türetme) yarışması sona erdi. Yarışmaya, 37 okuldan asil ve yedek olmak üzere 300’e yakın ortaöğretim öğrencisi katıldı. Bireysel branşta Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Batuhan Eroğlu birinci olurken, Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden Mehmet Eren Çelik ikinci, aynı okuldan Veli Çam üçüncü, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Umut Pusatlı dördüncü oldu.

Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni Koç İlk ve Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’nin elinden aldı. Törende yaptığı konuşmada, yabancı dil öğreniminin önemine vurgu yapan Mustafa Bilici, “Ülkeler arasındaki sınırlar artık ortadan kalkıyor. Gelişen dünyaya entegre olabilmek için yabancı dilin öğrenilmesi ihtiyaç haline geldi. Bir dil bir insan demektir. Hedefimiz, her çocuğumuzun en az bir yabancı dili konuşabilmesidir. Scrabble yarışması da bu hedefimize hizmet ediyor.” dedi.

Okullar dalında Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci olurken, Işıklar Askeri Hava Lisesi ikinci, Nuri Erbak Anadolu Lisesi üçüncü, Şehit Öğretmen Kubilay Ticaret Meslek Lisesi ise dördüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere yüzde 100 eğitim bursu veren sponsor firma YDS Akademi, ayrıca yarışmada birinci olan öğrenciye ilave olarak yüzde 50 yurt dışı eğitim bursu verdi.
CİHAN

Yorumlar