Schneider: Bu bombalama olayına müsaade edilmemeliydi

Almanya'nın Köln şehrinde Keupstr. çivi bombası cinayetinin onuncu yılında KRV uyum ve çalışma bakanı Guntram Schneider “Bu bombalama olayına müsaade edilmemeliydi.” dedi. Keupstr’de büyük bir anma programının yapılmasını önemsediğini...

Google Haberlere Abone ol
Schneider: Bu bombalama olayına müsaade edilmemeliydi

Almanya'nın Köln şehrinde Keupstr. çivi bombası cinayetinin onuncu yılında KRV uyum ve çalışma bakanı Guntram Schneider “Bu bombalama olayına müsaade edilmemeliydi.” dedi.

Keupstr’de büyük bir anma programının yapılmasını önemsediğini söyleyen Schneider “Onuncu yılını anma programında sivil toplumun ve Keupstr. Sakinlerinin hep birlikte olmaları bize eski Almanyalısı yeni Almanyalısı ve göçmenleri ile ‘hepimiz biriz’ mesajı veriyorlar ve ‘Naziler gayretlerine rağmen korku oluşmasına izin vermeyeceğiz’ diyorlar. Bende buradaki mevcudiyetimle ve bu aktiviteye katkılarımla bu tavrı destekliyorum.” şeklinde konuştu.

Schneider konuşmasında bombalama olayını tekrar kınayarak insanlığa, demokrasiye, özgürlüklere ve ülkenin çoğulcu anlayışına karşı bir saldırı şeklinde değerlendirdi. Bakan olayı “Yüz kızartıcı bu hadise KRV tarihinde utanılacak, aşağılık bir hadisedir.Bu olaya asla müsaade edilmemeliydi.” ifadeleriyle değerlendirdi. Buradan çıkarılacak dersleri de sıralayan Sosyal Demokrat Partili politikacı devlet ve toplumun aşırı sağdan gelecek tehditlere karşı daha uyanık olması gerektiğini savundu.

Uyum Bakanlığı olarak toplumdaki her türlü ötekileştirme ve dışlamalara karşı mücadele ederek göçmenlerin topluma olan katkılarını ve katılımlarını geliştirmelerine önem verdiklerine vurgu yaptı. Bu mücadelenin aynı zamanda demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizen Bakan Schneider, konuşmasını “Geleceğimiz tek renkli değil çok renkli olacak. Bırakın birlikte yaşayalım.” sözleri ile noktaladı. CİHAN

Yorumlar