ŞAYPA'dan istihdama katkı

Bursa perakende sektörünün öncü şirketlerinden ŞAYPA, İŞ-KUR işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Projesi’nin 2013 yılı bölümü tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
ŞAYPA'dan istihdama katkı

Bursa perakende sektörünün öncü şirketlerinden ŞAYPA, İŞ-KUR işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Projesi’nin 2013 yılı bölümü tamamladı. Eğitimleri başarı ile tamamlayan 275 kursiyere sertifikaları, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın da katıldığı bir törenle verildi.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan ŞAYPA İdari İşler Direktörü Bülent Mertyürek, “Ülke ekonomisinden iki katı daha fazla büyüyen perakende sektöründe, biz ŞAYPA olarak bu büyümenin de üstünde son üç yılda yüzde iki yüz büyüme gösterdik. Bu büyümemizde en önemli dayanağımız insan kaynaklarımızdır. Dört yıldır sürdürdüğümüz çalışan güçlendirme projesi kapsamında İŞ-KUR işbirliği meslek edindirme kursunu hayata geçirdik. Bu projeyle perakende sektöründeki en önemli sorunlar arasında olan çalışan personel sorununa çözüm bulduk. Bu eğitimle arkadaşlarımızı perakende sektöründe uzman haline getirmiş olduk.” diye konuştu.

Tüm kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan ŞAYPA Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Şaylı şöyle konuştu: “Perakende sektöründe büyük önem taşıyan nitelikli iş gücüne yönelik bu projemiz ile bir kez daha insan kaynağına yapılan yatırımı ne denli önemsediğimizi gözler önüne seriyoruz. Dinamik bir yapıya sahip olan perakende sektöründeki nitelikli personel açığını gidermeye yönelik bu işbirliği ile ülkemizin en önemli problemlerinden biri olan istihdama da katkı sağlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

ŞAYPA olarak eğitime önem verdiklerini vurgulayan Şaylı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün burada sertifikalarını alan 275 yeni arkadaşımız ŞAYPA bünyesinde farklı pozisyonlarda iş sahibi oldu. ŞAYPA’yı bugünlere getiren halkımıza ve vatanımıza borcumuzu ödemek adına, eğitime destek vermeye devam edeceğimizin sözünü bir kez daha huzurlarınızda veriyorum. ŞAYPA Ailesi olarak ülkemizin dünyada en fazla büyüyen ekonomilerden olması için elbirliği ile yorulmadan, durmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Türkiye İş Kurumu Bursa Bölge Müdürü Sayın Kasım Tilki ise, “Meslek edindirme kurslarını yüzde 50 iş garantili olarak açıyoruz. Her sektörde bu çalışmayı yapabiliriz. Perakende gibi hızlı büyüyen bir sektörde, Şaylı ailesine yüzde elli değil de, kursu başarı ile tamamlayan tüm kursiyerlere istihdam fırsatı sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da törende yaptığı konuşmasında ŞAYPA’nın bir Bursa markası olarak istihdama sağladığı katkının öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Perakende sektörünün en hızlı büyüyen sektörler arasında yer aldığını ve Bursa’da ŞAYPA’nın bu sektörün amiral gemileri arasında yer aldığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Her işi yaparım dönemi bitmiştir. Artık bir işte uzmanlaşmak, meslek sahibi olmak zorunludur. Hatta bu dahi kendi başına yeterli değildir. Meslek sahibi olanların da kendilerini sürekli geliştirmeleri, meslek içi eğitime yönelmeleri gereklidir. Bu anlamda ŞAYPA’nın düzenlemiş olduğu bu eğitim mühim. Meslek sahibi olma yolunda adım atan gençlerimizi iş sahibi yapan ŞAYPA, büyüyen Türkiye’de perakende sektörünün amiral gemilerinden biridir.” ifadesini kullandı.

Tören, 12 hafta süresinde 450 saatlik depo personeli ve satış yönetimi alanında eğitim alan kursiyerlere, sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar